Boğazın ekosistemini tahrip eden ve İstanbul’un siluetini bozan Martı Projesi durduruldu. Sebep ise inşaat başlamasına rağmen alınmayan Kültür Varlıkları Koruma Kurulu izni

Martı projesi durdu

İstanbul Kabataş’ta ‘martı’ şeklinde olması nedeniyle kamuoyunda ‘Martı Projesi’ olarak bilinen “Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi” projesi inşaatı, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan kara bölümüne henüz izin çıkmadığı için durdu.

Proje alanında yaklaşık 1 aydır tek bir çivi bile çakılmadığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinden edinilen bilgiye göre ise çalışmaların deniz tarafında tamamlandığı, kara tarafında ise kurul onayı beklendiği, projenin iptal edilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi. 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan projenin inşaatının devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Mimarlar Odası Kent Danışma Kurulu Sekreteri Mimar Mücella Yapıcı Koruma Kurulu kararının daha sonradan alınması konusuna başından beri itiraz ettiklerini belirterek “Bu kararların sonradan alınması zaten projeyi yasal yapmıyor. 2006 yılındaki proje bu değildi. Kültür Bakanlığı 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun vereceği karar için inşaatın kara bölümü durdu. Biz zaten projeye karşı dava açmıştık” dedi.