İran'da Mahsa Amini'nin gözaltına alındıktan sonra komaya girerek yaşamını yitirmesinin ardından başlayan eylemlere destek veren Mitra Haccar isimli aktris tutuklandı.

Masha Amini protestolarına destek veren aktris Mitra Haccar tutuklandı

İran'da Mahsa Amini'nin saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra komaya girerek yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde başlayan eylemlere destek veren Mitra Haccar isimli aktris tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın İran resmi haber ajansı IRNA'dan yaptığı aktarıma göre Sinema Evi'ne bağlı sanatçıların tutuklanmasından sorumlu takip komitesinin üyesi Mehdi Kuhiyan, ünlü sinema oyuncusu Haccar'ın tutuklandığını duyurdu.

Haberde, Heccar'ın tutuklanma nedenine ilişkin bilgi verilmedi.

Ancak çevre aktivisti kimliğiyle de bilinen ve ülkedeki gösterilere destek veren sanatçılar arasında yer alan Haccar geçen ay "sosyal medyada belgesiz ve provokatif içerik yayınlanmak" suçlamasıyla savcılıkta ifade vermişti.

İran'da bazı sinema oyuncuları, "ayaklanmaları teşvik etmek ve provokatif sosyal medya paylaşımları yapmak" gibi gerekçelerle tutuklanmıştı.

İran Sinema Evi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, bazı sinemacılara yönelik gözaltı ve tutuklamaların devam etmesi halinde üyelerin greve giderek, ülkedeki sinema ve dizi projelerinden çekileceği bildirilmişti.​​​​​​​