Koronavirüs salgınında yurttaşa maske dağıtamayan ve maddi yükünü de yurttaşın sırtına yükleyen iktidar, şimdi de velilerin sırtına ‘ateş ölçer’ giderini yükleyecek.

Maske masrafından sonra bir gider daha: Ateş ölçer masrafı da velinin sırtına!

HABER MERKEZİ

Koronavirüs salgını nedeniyle yurttaşların tedbir için takmak durumunda olduğu maskeleri dağıtamayan ve ardından maske takılmamasını yasaklayarak tüm maddi yükü yurttaşın sırtına yükleyen iktidar, bu kez de velinin sırtına yeni bir gider kalemi yükledi. Eğitim Kurumlarında Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu’na göre okulların açılması durumunda veliler, öğrencilerin ateşini evde ölçtükten sonra okula gönderecek. Bu durumda her veli, eve bir ateş ölçer almak zorunda kalacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"nun uygulanmasına ilişkin tanıtım programı dün Çankaya İlkokulunda düzenlendi.

Kılavuza göre, okulda öğrencilerin değil, sadece ziyaretçi ve personelin ateşi ölçülecek. Okula girişte de öğrencilerin tek tek ateşi ölçülmeyecek. Veliler her sabah evde ateş ölçüp okula bildirecek. Okullarda da sosyal mesafe için gün boyu anons yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Elif Kırbaş, velilerin, öğrencinin ateşini daha evden çıkmadan ölçmesi gerektiği konusunda uyarılacaklarını kaydederek, "Ateşi yüksek olan öğrenciler okula gelmeyecek ve bu durum okul yönetimine bildirilecek" diye konuştu.

Velilerin, öğrencilerin ateşlerini evde ölçmesi için ise ateş ölçer kullanması gerekecek.

Piyasada bulunan ateş ölçerler, hali hazırda 20 TL’den başlıyor, 2 bin TL ve üzerine kadar çıkabiliyor. En çok kullanılan ve uzaktan alın bölgesine tutularak ateş ölçen aletler ise yaklaşık 100 lira civarından başlıyor.

Ancak şu andaki fiyatların okulların açılması yaklaştıkça velilerin talepleri ile birlikte artabileceği düşünülüyor.