İktidarın yaşattığı karmaşanın ardından en son ücretli satılması kararlaştırılan maskede detaylar netleşmeye başladı. Maske ücretlerinde üst limit 1 TL olacak, market ve eczanelerde satılacak

Maske satışında tavan fiyat belirlendi

Ücretsiz maske dağıtımı yapılamayınca AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ücretli maske satışının başlayacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından detaylar da netleşmeye başladı. Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, cerrahi maske fiyatında üst limit 1 TL olarak belirlenirken, marketlerde de maske satışı yapılmasının önü açılacak.

Ticaret Bakanlığı ile medikal sektörün temsilcileri, yeni düzenlemeyle ilgili bir araya gelirken, genelgeyle market ve gross marketlerde de maske satılabilmesi için izin verileceği ifade edildi. Erdoğan’ın onayına sunulacak olan düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından eczane, market ve gross marketlerde satışa sunulacak cerrahi maske ücretinde üst limitin ise 1 TL olması bekleniyor. Farklı türdeki maskeler için de farklı üst limitler belirlenecek.

Eczane ya da marketler isterse belirlenen üst limitin altında satış yapabilecek; ancak, bu rakamın üstünde satışa izin verilmeyecek. Maske satışının başlamasıyla birlikte kurumlar da eczane ve marketleri sıkı bir şekilde denetleyecek. Denetimlerin Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılacağı öğrenildi.

MASKE SORUNU YAŞAMAYAN YOK

maske-satisinda-tavan-fiyat-belirlendi-727532-1.

Metropoll Araştırma'nın saha çalışmasına göre maske temin etme konusunda sorun yaşadığını bildiren seçmen oranı yüzde 55 oldu. AKP'lilerin yüzde 41'i, MHP'lileri yüzde 53.7'si, CHP'lilerin yüzde 69,6'sı, İyi Partili'lerin yüzde 63,6'sı ve HDP'lilerin de yüzde 76,7'si maske temininde sorun yaşadıklarını ifade etti.

İşte tarih tarih maskeye ilişkin alınan kararlar:

3 NİSAN

Otobüs, market gibi kalabalık ortamlarda maske takmak zorunlu oldu.

4 NİSAN

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “Bakanlığımızın maskelere yönelik bir çalışması var, halkın ulaşabilir olduğu noktalarda inşallah bunların satışını gerçekleştireceğiz” dedi.

6 NİSAN

Maske satışı yasaklandı. PTT’nin başvuruyla dağıtacağı açıklandı.

9 NİSAN

PTT sitesi çöktü. Başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağı açıklandı.

10 NİSAN

Eczanelerde kodla ücretsiz dağıtım başladı.

28 NİSAN

SGK’lilerin işyerlerinden alacağı açıklandı.

4 MAYIS

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan maske satışının serbest bırakıldığını açıkladı.