‘Maske zorunlu olmalı’
Fotoğraf: DepoPhotos

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük vaka sayılarının 40 kat arttığını açıklamasının ardından, hekimler ve uzmanlık dernekleri, özellikle kapalı alan ve toplu taşımada yeniden maskenin zorunlu olması gerektiğine dikkat çekti.

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, yaptığı açıklamada, “Ölüm oranları düşük olmakla birlikte, bu durum hafife alınmamalıdır" uyarısında bulundu. Açıklamada, özellikle kapalı alanlarda ve toplu ulaşımda maske kullanım zorunluluğunun gündeme getirilmesi konusuna vurgu yapıldı.

İBB Bilimsel Danışma Kurulu da “Günlük olgu sayısı binin altına indiğinde kaldırılmış olan maske zorunluluğu, toplu taşıma araçlarında ve kapalı ortamlarda yeniden yürürlüğe konmalı ve denetlenmeli” uyarısını yaparken; CHP Covid-19 Danışma Kurulu da AKP hükümetini önlem almaya çağırdı.

***

Testler pozitif çıkıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hande Aydemir, hasta sayılarındaki artışa dikkat çekerek "Mayıs aylarında hiç Covid-19 saptanmış hastamız yoktu. Şu an hastanemizde yatan pek çok hastamızın PCR testleri pozitif çıkıyor" dedi. Rize’de de vakalar artışa geçti. Yaz mevsimi ve çay tarımıyla nüfusun 3’e katlandığı kentteki hastanelerde gerekli servis ve yoğun bakım hazır hale getirildi.ği belirtildi