Ankara'da özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan İnan Avşar intihar etti. Avşar, bir gün önce YouTube'a yüklediği videoda 'Çok mücadele ettim' diyerek eğitim sistemini ve fazla mesai saatlerini eleştirmişti

Matematik öğretmeni eğitim sistemini eleştiren bir video çekip intihar etti

Ankara-Batıkent'te İnan Avşar isimli 15 yıllık matematik öğretmeni, eğitim sisteminin kötü olmasını ve ülkede bir öğretmen olarak yaşadığı adaletsizlikleri anlattığı bir video çekip sosyal medyada yayınladıktan sonra yaşamına son verdi.

Eğitim Sen 2 nolu Şube üyesi Fevziye Taş, BirGün'e yaptığı açıklamada Avşar'ın öğrencileri ve çevresi tarafından çok sevilen bir öğretmen olduğunu söyledi. İnal Avşar'ın billinen bir psikolojik rahatsızlığı olmadığının altını çizen Taş, "Onu sistem öldürdü" dedi.

İnal Avşar, bir gün önce YouTube'a yüklediği videoda 'Çok mücadele ettim' diyerek eğitim sistemini ve fazla mesai saatlerini eleştirmişti.

İnan Avşar, çektiği videoda "Çocuklarınızı okula göndermeyin. Çocuklarınızın beyni yıkanıyor. 15 yıllık eğitimciyim, bu işe severek girdim. Babam da eğitimciydi. Çocuklardan çok şey öğrendim. Ama şunu farkettim ki okul tamamen ticari bir hapishane. Çocukların şu an oralarda beyni yıkanıyor. Saçmasapan bir sisteme adapte etmeye çalışıyorlar çocuklarınızı. Artık çocukların yüzüne bakamıyorum. Yüzlerine bakamıyorum. Saçmasapan bir sisteme hazırlıyorum çocukları" dedi.

Avşar'ın son videosu: https://www.youtube.com/watch?v=g-L8EJ62lOA&feature=youtu.be

Avşar'ın ölümüyle ilgili yarın Batıken'te bir basın açıklaması düzenlenecek.