Kardeşi Lana ile sinema tarihinin kültlerinden Matrix serisinin yaratıcısı olan Lilly Wachowski, Twitter’dan ‘Kırmızı hap’ göndermesi yapan Elon Musk ve Ivanka Trump’a “S.ktirin gidin” dedi

Matrix serisinin yaratıcısından Ivanka Trump ve Elon Musk’a sert cevap

HABER MERKEZİ

Sinema tarihinin kült filmelerinden Matrix serisinin senaristliği ve yönetmenliğini yapan Wachowski kardeşlerden Lilly Wachowski, Twitter’da Ivanka Trump ve iş insanı Elon Musk’ın “Kırmızı hapı al” sözlerine sert şekilde yanıt verdi.

Bir süredir uygulanmakta olan koronavirüs kısıtlamalarına “faşistçe” bulduğunu söyleyerek karşı çıkan ABD’li yatırımcı ve iş insanı Elon Musk, Twitter hesabından “Kırmızı hapı al” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Sinemanın unutulmaz bilimkurgu filmlerinden 1999 yapımı The Matrix’te Morpheus karakteriyle simgeleşen bu söze, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı ve aynı zamanda danışmanı da olan Ivanka Trump’tan karşılık geldi.

Musk’ın “Kırmızı hapı al” paylaşımını alıntılayan Ivanka Trump, kendi tweetinde “Alındı” ifadelerini kullandı.

Bu iki paylaşımın ardından ise The Matrix’in yaratıcısı Wachowski kardeşlerden Lilly Wachowski, Elon Musk ve Ivanka Trump’a hayli sert bir cevap verdi.

Lilly Wachowski, Ivanka Trump’ın tweetinin altına, “İkiniz de s.ktirin gidin” diye yazdı. Wachowski’nin bu tweeti onbinlerce retweet ve beğeni aldı.

‘KIRMIZI HAPI AL’ NE ANLAMA GELİYOR?

Sinema tarihinin akıllara kazınan repliklerinden biri olan ‘Kırmızı-mavi hap’ diyaloğu, Matrix serisinin ilk filmi olan The Matrix'te, Morpheus ile Neo karakterleri arasında geçiyor.

Hikayeye göre asıl adı Thomas Anderson olan Neo’yu Matrix’ten çıkarmak ve ‘uyandırmak’ isteyen Morpheus, kendisiyle yaptığı görüşmede ona biri kırmızı diğeri de mavi renkte iki hap uzatır.

Neo, kırmızı hapı seçmesi durumunda uyanacak ve Matrix’ten çıkacaktır; mavi hapı seçmesi halinde ise yaşantısına aynen devam edecektir.

Morpheus, Neo’ya, “Unutma, sana vadettiğim tek şey gerçek. Fazlası değil” der. Neo da kırmızı hapı seçer ve hikâye gelişir.

Bu sahne, The Matrix’in çekildiği 1999’dan bu yana adeta kültleşti ve kültürel bir fenomen haline geldi.

matrix-serisinin-yaraticisindan-ivanka-trump-ve-musk-a-sert-cevap-732866-1.

MATRIX’İN 4’ÜNCÜ FİLMİ YOLDA

Öte yandan Matrix’in 4’üncü filminin de hazırlıkları devam ediyor.

Keanu Reeves ve Carrie Anne Moss'un bir kez daha Neo ve Trinity olarak rol alacağı Matrix 4'ün çekimlerine geçtiğimiz bu yılın başında San Fransisco’da başlandı.

Serinin hayranları yeni filmi heyecanla beklerken, setten 2 video sızdırıldı. Sızan görüntülerin birinde, Trinity ve Neo olduğu düşünülen karakterlerin binadan atladıkları ve ardından havada durup süzüldükleri görülüyor.

Yapımcı şirket Warner Bros, Keanu Reeves’in oynadığı iki film olan Matrix 4 ve John Wick 4’ün aynı gün, yani 21 Mayıs 2021 tarihinde vizyona gireceğini açıklamıştı.

WACHOWSKI KARDEŞLER KİMDİR?

Matrix serisinin yaratıcısı olan Polonya asıllı yönetmen kardeşler Wachowskiler, sinema dünyasında hayli önemli bir yer teşkil ediyor.

Lana ve Lilly Wachowski, Matrix serisinin senaristliği ve yönetmenliğiyle üne kavuştular. 2005 yapımı olan V for Vendetta'nın da senaristliğini yaptılar.

2008 yılında çıkan Speed Racer adlı film için çalışmalarda bulundular. 2012 yılında Tom Tykwer ile beraber yönettikleri Bulut Atlası (film) vizyona girdi.

2014 yılında vizyona giren Jüpiter Yükseliyor isimli bilimkurgu filmini yönettiler. Ayrıca Sense8 adlı dizinin de yönetmen koltuğuna oturdular.

Filmlerinde genellikle toplumsal uyanış, gelecek vurgusu, sürrealizm ve felsefi konular işlediler.

CİNSİYETLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Kardeşlerden Lana (Önceki adıyla Larry) 21 Haziran 1965, Lilly (Önceki adıyla Paul) ise 29 Aralık 1967 yılında ABD’nin Chicago şehrinde doğdu.

matrix-serisinin-yaraticisindan-ivanka-trump-ve-musk-a-sert-cevap-732867-1.
Lana (Larry) ve Lilly (Paul) Wachowski

Kardeşlerden Larry Wachowski, The Matrix’ten 8 sene sonra, 2007 yılında geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatı ile kadın oldu ve Lana adını aldı.

Bundan tam 9 yıl sonra Paul Wachowski de cinsiyet değiştirmeye karar verdiğini söyledi ve geçirdiği ameliyat sonrası kadın olarak, Lilly adını aldı.