Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın 'mavi tik'i paralı yapma planıyla ilgili konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belki biz farklı olabiliriz. Elon Musk ile de bu konuda bir diplomasi yürütebiliriz" dedi.

‘Mavi tik’ diplomasisi: Erdoğan, Elon Musk ile görüşebileceğini söyledi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Twitter'ı alan ve "mavi tik" uygulamasını paralı hale getirerek ayda 8 dolar isteyeceğini duyuran Elon Musk'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Dün akşam bir canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da Musk'ın yeni adımları soruldu. Erdoğan, Elon Musk ile uzun süredir görüşmediğini belirtip, mavi tik meselesi için de "Belki biz farklı olabiliriz. Elon Musk ile de bu konuda bir diplomasi yürütebiliriz" ifadelerini kullandı.

ELON MUSK’IN ‘MAVİ TİK’ AÇIKLAMASI

Sosyal medya devi Twitter'ı satın alan Elon Musk, "mavi tik" için aylık 8 dolar ücret alınacağını duyurmuştu. Söz konusu ücretin ülkelerin satın alma güçlerine göre ayarlanacağını belirten Musk, aylık 8 dolarlık ücretle yanıt, bahsetme ve aramada öncelik, daha uzun video ya da ses dosyası paylaşma imkanının da olacağını söylemişti.

Reuters’te yer alan habere göre yakın zamanda yapılan bir ankete katılan Twitter kullanıcılarının %80'inden fazlası, onay işareti için ödeme yapmayacaklarını söyledi. Yüzde 10'u ayda 5 dolar ödemeye hazır olduklarını söyledi.