'Mavisel Yener ile Masal Atölyesi' çocuklar için yayımlandı

Mavisel Yener‘in “Mavisel Yener ile Masal Atölyesi” adlı kitabı, 8 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

"Kendi masalınızı kaleme almaya ne dersiniz?

Şiir Atölyesi ve Öykü Atölyesi kitaplarıyla on binlerce çocuğa ulaşan usta yazar Mavisel Yener’in yeni kitabı Masal Atölyesi, geçmişten günümüze, kulaktan kulağa, kuşaktan kuşağa aktarılan bir edebi tür olan masallara ve masal yazma sürecine dair çeşitli ipuçları sunan eğlenceli bir atölye kitabı.

8 yaş ve üzeri çocukların masalsı bir yolculuğa çıkarken yanlarında bulundurmaları gereken bu rengârenk başvuru kaynağı, masal türü ile ilgili detaylı bilgiler barındırmasının yanı sıra, okurların, öğretmen ya da ebeveynlerin kılavuzluğuna gerek duymadan, kendi başlarına yapabilecekleri etkinliklerden oluşuyor.

Üç boyutlu görselleri ve cıvıl cıvıl sayfa tasarımıyla dikkat çeken bu esin verici kitap sayesinde, var olan bir masalı yeniden yazmak, yorumlamak ya da sıfırdan bir masal karakteri yaratmak kolaylaşıyor.

Masal dinlemeyi, okumayı ve yazmayı sever misin? Yanıtın “evet” ise bu kitap çok işine yarayacak. Zaten masallara kim hayır diyebilir ki?

Hayal kurmanın sınırsızlığını hatırlatarak, esnek düşünmeyi geliştiren Mavisel Yener ile Masal Atölyesi, zengin içeriği ve etkinlik çeşitliliğiyle etkileşimli bir masal deneyimi vadediyor. Masalların nasıl doğduğundan masal ile öykü arasındaki farklara, masal türlerinden etkili masal anlatımına kadar, masal evreni hakkında merak edilen pek çok ayrıntıya yer veren bu renkli kitap, çocukları kendi masallarını yaratmaya davet ediyor.

Okurların, masal türünü daha iyi kavramaları amacıyla kitabında anonim ve özgün masallara da yer veren Mavisel Yener, masal yazım sürecinde çocuklara eşlik etmesi için Masalyus adında sevimli bir maskot karakter yaratıyor.

Yener, çocukları, kendi masallarını kaleme almalarını sağlayarak bu kitabın ikinci yazarı olmaya yüreklendirirken, yeryüzündeki masalların her geçen gün çoğalmasını, dilden dile, nesilden nesile uzanarak düşler diyarına ulaşmasını ümit ediyor…"

Mavisel Yener hakkında

mavisel-yener-ile-masal-atolyesi-yayimlandi-536358-1.

1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Edebiyatın farklı türlerinde yüzden fazla kitabı var. Hayatını çocuk ve gençlik edebiyatına adayarak nitelikli eserler kazandırmayı hedefledi. Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer aldı. Eserleri, T.C. Kültür Bakanlığı TEDA projesi kapsamında başka dillere de çevrildi, yapıtları dünya çocuklarıyla buluştu. Aldığı ödüllerden bazıları: Tömer Anadili Masal Yarışması Ödülü (1999), Tömer Anadili 2000’e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), Bu Yayınevi Çocuk Mizah Öyküleri Ödülü (2001), Samim Kocagöz Öykü Birincilik Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Bu Yayınevi Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2002), Tudem Yayınları Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2003), Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü (2004), İşçi Öyküleri Ödülü (2005), 2013’te Kosova’da Yılın Çocuk Yazarı Ödülü, 2017 KYOV Çocuk Edebiyatı Ödülü. Yazar ayrıca Hans Christian Andersen Ödülü’ne Türkiye’nin 2018 yılı adayı olarak gösterilmiştir.

(edebiyathaber.com)