Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Figen Sarıgül Yıldırım, Antalya’nın bir turizm kenti olması dolayısıyla Maymun çiçeği hastalığı konusunda riskli bölgeler içerisinde yer aldığını söyledi.

Maymun çiçeği hastalığında Antalya riskli

HABER MERKEZİ

Genelde Afrika’nın orta ve batı bölgelerinde tespit edilmesine rağmen mayıs ayıyla birlikte başta Avrupa ülkeleri olmak üzere onlarca ülkede tespit edilen maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de de görüldüğü açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)ise, Avrupa'da maymun çiçeği vakalarının son 2 haftada yoğun bir şekilde artarak üçe katlandığını belirtildi.

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Figen Sarıgül Yıldırım açıklama yaparak, Antalya’nın bir turizm kenti olması dolayısıyla Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda riskli bölgeler içerisinde yer aldığını dile getirdi.

'DİKKATLİ BİR KOORDİNASYON GEREKTİRMEKTEDİR'

Doç. Dr. Yıldırım, “Maymun çiçeği hastalığının belirti ve bulgularının belirgin olması, şimdiki bilgilere göre belirtisiz enfeksiyon yapmaması, yakın ve uzun süreli temas ile bulaşması, bir DNA virüsü olduğundan daha az mutasyon geçirmesi ve kolay değişime uğramaması gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda COVID-19 gibi bir pandemiye yol açması pek beklenmiyor” dedi.

Doç. Dr. Yıldırım şunları söyledi:

“Büyüyen uluslararası salgının kontrolü, halk sağlığı görevlileri, klinisyenler ve topluluk arasında bilgileri yaymak, uygun teşhis testleri elde etmek, temaslı izlemeyi uygulamak ve etkilenen bireylerin ve temaslılarının tıbbi bakıma erişimini sağlamak için dikkatli bir koordinasyon gerektirmektedir.”

maymun-cicegi-hastaliginda-antalya-riskli-1036530-1.