Dünya genelinde 89 ülkede görülen maymun çiçeği hastalığının, Fransa'da ilk kez insanlardan köpeklere bulaştığı duyuruldu.

Maymun çiçeği ilk kez insandan köpeğe bulaştı

Fransa'da maymun çiçeği hastalığının ilk kez bir köpeğe bulaştığı bildirildi.

Maymun çiçeğinin insandan köpeğe bulaştığından şüphelenilen ilk vakanın Fransa’nın başkenti Paris'te bildirilmesinin ardından ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, (CDC) web sitesini virüse yakalanmaya duyarlı hayvanlar arasında köpekleri içerecek şekilde güncelledi.

ABD’nin bu ay bir halk sağlığı acil durumu ilan ettiği maymun çiçeği hastalığına yakalanan hayvanlar üzerinde çalışan CDC, hastalığın insanlar ve hayvanlar arasında yayılabileceğini duyurdu.

NTV'de yer alan habere göre; Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) maymun çiçeği hastalığından sorumlu yöneticisi Rosamund Lewis ise The Lancet dergisinde yayımlanan bulguların evcil hayvanların nasıl bakılması gerektiği konusunda daha fazla rehberlik sağlayabileceğini söyledi.

Fransız araştırmacıların bildirdiğine göre; potansiyel insandan köpeğe bulaşma vakası, sahiplerinin maymun çiçeği semptomlarının başlamasından 12 gün sonra 4 yaşındaki bir İtalyan tazısında keşfedildi.