Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçen perşembe günü mazbatasını aldığını, cuma günü de üç adet mal bildiriminin önüne geldiğini söyleyerek, “800 bin TL olan bir borcun 1,5 milyon olup sadece faizlerinin ödendiğini öğrendim ve bir gün önce de fiili haciz tehdidi altındaydık. İki gün içerisinde belediyeye hacze gelebilirler. Gelsinler bundan ürkmeyiz. Mallarımız burada. Giderleri […]

“Mazbatamı aldım, ertesi gün alacaklılar kapıya geldi”

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçen perşembe günü mazbatasını aldığını, cuma günü de üç adet mal bildiriminin önüne geldiğini söyleyerek, “800 bin TL olan bir borcun 1,5 milyon olup sadece faizlerinin ödendiğini öğrendim ve bir gün önce de fiili haciz tehdidi altındaydık. İki gün içerisinde belediyeye hacze gelebilirler. Gelsinler bundan ürkmeyiz. Mallarımız burada. Giderleri artırarak; gelirleri doğru düzgün toplamayarak idarecilik olmuyor. Çalışma stili de olmuyor. Bu Selçuk’u aşağıya çekmemize sebep olmuş” dedi.

“Bilin ki bir karar alıyorsak; adaleti sağlamak için alıyoruz” diyen Sengel, “Bilin ki ben şu an OHAL ilan ettiysem bu da Selçuk Belediyesi’nin geleceği içindir. Çünkü Selçuk Belediyesi’nin geleceği demek Selçuk’un da geleceği demektir. Selçuk Belediyesi’nin batması esnafın batması demektir. Öncelikle para döngüsünü sizlerle sağlayacağız. Bunu sağlayamazsak esnafa borcumuzu ödeyemeyiz” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZIN CİDDİ ANLAMDA BANA GÜVENİ VAR”

1957’de kurulan Selçuk Belediyesi’nde bu güne kadar en yüksek oyu alan tek belediye başkanı olduğunu belirten Sengel, “Bu seçimde her türlü siyasi parti elinden geldiğince çalışmışken ve en yüksek oyu aldığıma göre demek ki bu noktada halkın ciddi anlamda Filiz Ceritoğlu Sengel’e güveni var. Filiz Ceritoğlu Sengel bizim Selçuk’tan beklentilerimizin ne olduğunu biliyor diye halkımın bana güveni var. Bu nedenle benim halkıma karşı çok ciddi bir yükümlülüğüm var ve ben yükümlülük altına girdiğim her şeyi şimdiye kadar yaptım. Bundan sonra da bu yükü beraber paylaşacağız. Bu noktada benimle birlikte aynı hızda koşacak arkadaşlarımızla çok ciddi ve güzel işler yapacağız. Umudum sonsuz. Beklentim çok yüksek. Çıtamız da çok yüksek ve Selçuk artık bunu hak ediyor. Eğer evinize ekmek götürüyorsanız; eğer bu topraklarda çocuklarınızı yetiştiriyorsanız; sizin de bu topraklara, bu belediyeye borcunuz var demektir” diye konuştu.