YSK tarafından mazbatası iptal edilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, "Beni Ceyhan halkı seçti, mazbata onların olsun. Ben yine 31 Mart 2024'e kadar Ceyhan Belediye Başkanıyım" dedi

Mazbatası iptal edilen Aydar: Beni halk seçti, mazbataları onların olsun

Yakup Durmuş / Adana

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, mazbatasının Yüksel Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesinin ardından Ceyhan Belediyesi önünde açıklamada bulundu.

Aydar; 2019 yerel seçimleri öncesinde istenen bütün evrakları YSK'ye eksiksiz teslim ettiğini ve seçilmesinde bir engel görülmediğini ancak seçimden 1 yıl sonra mazbatasının elinden alındığını aktardı.

"Hukuksuz bir kararla mazbatam iptal edildi. Başım dik, alnım ak" diyen Aydar, "İstanbul seçimlerinin ve mühürsüz oyların mimarı AKP'li Recep Özel' in verdiği hukuksuz bir dilekçe ile bugünlere geldik. Ben bu hukuksuz kararı Ceyhanlıların vicdanına bırakıyorum. Bizim makamımızın bir önemi yok. Millet İttifakı'nın 19 meclis üyesi ile, ekibimle yine yolumuza devam edeceğiz. Beni Ceyhan halkı seçti, mazbata onların olsun. Ben yine 31 Mart 2024'e kadar Ceyhan Belediye Başkanıyım. Söz verdiğimiz ne varsa partili, partisiz gözetmeden yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadir Aydar, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Sizlerden isteğim yapılan haksızlığı herkese anlatın. YSK bana neden 11 ay önce mazbata verdi. 31 Mart’tan ne oldu ki verdiği mazbatayı geri istiyor. Değişen hiçbir şey olmadı, değişen tek şey Ceyhan’da 20 yıldır yapılmayan hizmetler oldu. Herkes iyi bilsin ki yine 31 Mart 2024 yılında çok büyük bir motive ve enerji ile heyecanla yolumuza devam edeceğiz. O gün gelip aday olacağım. Ceyhanlı yine hakkımızı teslim edecek. Bugün tarihe not düşüyorum. 31 Mart 2024'de hepinizi yine aynı saatte buraya bekliyorum."

YSK'NİN GEREKÇESİ SABIKA KAYDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın sabıka kaydının bulunması nedeniyle mazbatasını iptal etmişti.

İHA'nın haberine göre, Ceyhan Belediye Başkanı Aydar "silahlı tehdit" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından yargılandığı mahkemece 20 ay hapse mahkum edildi. Aydar'ın 20 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunması nedeniyle toplanan YSK, konuyu gündemine aldı. YSK, seçilmeye engel sabıka kaydının bulunması nedeniyle Aydar'ın mazbatasının iptaline karar verdi.

Ceyhan Belediyesi'nin yeni başkanı, Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimle belirlenecek.