Mazbatasını Berkin Elvan tişörtü ile aldı

7 Haziran genel seçimlerinde İzmir’de sandıktan birinci parti çıkan CHP’de yeni dönem milletvekilleri mazbatalarını aldı. 12 milletvekilinden 7’si mazbatalarını İl Seçim Kurulu Müdürü'nden bizzat alırken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Selin Sayek Böke’ye İl Başkanı vekalet etti. Fuar Atlas Pavyonu’ndaki buluşma vatandaşların yoğun ilgisiyle tören havasında gerçekleşirken, milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Tacettin Bayır ve Zekeriya Temizel büyük alkış aldı.

Dikkatleri çeken isim ise Musa Çam oldu. Çam mazbata almaya, Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan tişörtüyle geldi.

Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olan Özcan Purçu ise mazbatasını almaya kızı ve eşiyle geldi. Purçu, “İzmir’deki 33 Roman mahallesinin 31’inde birinci çıktık. Bunun mutluğunu yaşıyorum. Türkiye’deki Roman yurtlardan da önemli destek gördük. Türkiye geneli sonuçlarını genel başkanımıza rapor halinde sunacağım. Bugün Roman vatandaşlarımız için tarihi bir gündür” diye konuştu.