Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal demokrat belediyeciliği herkese göstermek istediklerini ve 5 sene sonunda mazeretlerini değil, hizmetlerini anlatacaklarını söyledi

Mazeret değil hizmet konuşulacak

Berkay SAĞOL

Pandeminin en çok çocukları etkilediğini söyleyen Dutlulu, “Şehir merkezindeki çocukların bir şekilde internet erişimi, tabletleri ve bilgisayarları var ama özellikle kırsaldaki çocuklar çok ciddi şekilde internet sorunu yaşıyor. Biz ciddi bir şekilde çalışma yaptık çocuklara internet paketleri verdik. 500’den fazla tableti de kura çekerek dağıttık. Gerçekten ihtiyacı olan çocuklara adaletli bir şekilde dağıttık. Yaklaşık 5 bin çocuğa 200 TL’lik kırtasiye çeki verdik. Bu dönemde en çok çocuklarımız olumsuz etkilendi. Biz de yerel yönetim olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Güneş enerjisine çevreci ve yenilebilir enerji kaynağı olarak baktıklarını belirten Dutlulu, “İkinci güneş enerjisi santralimiz de ocak ayı içerisinde açılacak. Kullandığımız ve açılacak olan bu iki santralden yıllık 5 milyon TL civarında kazanç elde etmeyi hedefliyoruz. Bu kazanç belediyenin tüm hizmetlerinde kullanılacak. Kurduğumuz beton santraliyle ise belediyenin işlerini hızlandırmayı ve yine bir gelir elde etmeyi planlıyoruz. 2014 büyükşehir yasasıyla beraber ilçe belediyelerinin gelirleri çok azaldı. Bu yüzden belediyeler kendi gelir kaynaklarını oluşturmak zorunda. Biz de bu konuda adım atmak istedik” diye konuştu.


CAN DOSTLAR İÇİN 5 YILDIZLI ALAN

Sahipsiz can dostlar için geçen günlerde hizmete giren Akhisar Belediyesi Doğal Yaşam Alanı hakkında da bilgi veren Dutlulu, “Bu alan yaklaşık 25 dönümlük bir yer. Buranın içerisinde hayvanların serbestçe dolaşabileceği alanlar mevcut. Saldırgan, hasta veya bakıma muhtaç hayvanların konaklayabileceği bölümler bulunuyor. Bunun dışında kliniğimiz var. Burada kısırlaştırma ve tedavi yapacağız. Ayrıca sahiplendirme yapacağımız bir alan var. Çocuk parkı ve piknik alanımız da mevcut. Buradaki asıl amacımız özellikle bakıma muhtaç, engelli veya iyi beslenemeyen sokak hayvanlarımızı burada misafir etmek. Sokakta iyi durumda olan hayvanlar olduğu gibi ne yazık ki kötü durumda olan, şiddete maruz kalmış hayvanlar da var. Biz bu projeye çok önceden başlamıştık ve son dönemde yaşanan gelişmelerle beraber ne kadar doğru bir fikir olduğunu gördük. Burası tamamen hayvanseverler tarafından işletilecek. Hayvan dernekleriyle beraber koordineli çalışıyoruz. Buraya çocuklar ve aileler gelecek. Çocuklar hayvan sevgisi görecek ve belki orada hayvan sahiplenecek. Bizim kapılarımız herkese sonuna kadar açık” ifadelerini kullandı.

Zeytinin Akhisar ve Türkiye için önemli bir ekonomik kaynak olduğunu dile getiren Dutlulu, şunları söyledi: “Akhisar Belediyesi’nin birçok zeytinliği var. Akhisar Belediye bünyesinde Tarım A.Ş. isimli bir şirket kurduk ve zeytinlikleri bu şirket üzerinden işleteceğiz. Buradan elde ettiğimiz gelirleri yine kırsaldaki üreticilere destek olarak vereceğiz. Zeytin İhtisas OSB bölgesi var. O bölgenin yönetimi belediyede. Akhisar’da zeytinciliğin daha merkezi ve kontrollü bir şekilde ilerlemesi sağlanacak. Buranın genişlemesini de planlıyoruz. Zeytin kooperatifi kurulmasına öncülük ettik ve o kooperatife bir tane zeytin paketleme makinesi hibe ettik. Bir tane fabrika var bizim hibe ettiğimiz makineyle üretimlerini sürdürüyorlar. Kırsaldaki üreticilere çilek ve kiraz fidanı da veriyoruz. Tarımın sadece zeytin üzerinden değil, çeşitlendirilerek devam etmesini planlıyoruz.”

İnsanların şehirlerden köylere, üretime geri dönmesi için uygun ortam yaratmaya çalışıyoruz diyen Dutlulu, şunları ekledi: “ Akhisar’ın 96 köyünün tamamına yatırımlar yapıyoruz. Köylerin hepsine çocuk parkları, muhtarlık binaları, ekmek fırınları inşa ediyoruz. İnsanlara kent merkezlerinin eksikliğini hissettirmemeyi istiyoruz. Akhisar’da sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl olacağını göstermek istedik. Tüm ekonomik zorluklara rağmen, kaynakların doğru kullanılarak nasıl hizmet üretileceğini göstermek istedik ve bu şekilde çalışmalar yaptık. 5 sene sonunda bahane değil hizmetlerimizi anlatacağız. Akhisar için mümkün olan her yönetimden destek almaya çalışıyoruz.”