Türkiye Dans Federasyonu’nun açtığı ‘bale antrenörlüğü’ programı MEB tarafından iptal edildi. MEB kararında, "Spor federasyonlarınca düzenlenen kurs belgeleri ile usta öğretici görevlendirilip görevlendirilmeyeceği hususunda tereddüt oluştuğu anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı.

MEB balenin spor değil sanat olduğunu söyledi, ‘bale antrenörlüğü’ kursundan vazgeçildi

HABER MERKEZİ

Türkiye Dans Federasyonu'nun geçen sene açtığı 56 saatlik 'bale antrenörlüğü' programı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından iptal edildi. Balet Erhan Güzel, Twitter hesabından MEB'in kararını "Sonunda. 'Bale spor değil, sanattır' diyor MEB" ifadeleriyle duyurdu.

'Spor Federasyonlarınca Düzenlenen Kurs Belgeleri' konulu dilekçede "Spor federasyonlarınca düzenlenen kurs belgeleri ile usta öğretici görevlendirilip görevlendirilmeyeceği hususunda tereddüt oluştuğu anlaşılmıştır" denildi. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Okullar Daire Başkanı Metin İlci imzalı kararda şu ifadeler yer aldı:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen antrenörlük belgesi sahibi kişilerin sadece spor alanlarında, bağımsız olarak derse girilmemesi ve alan öğretmeninin yanında derse girmek kaydıyla usta öğretici olarak görevlendirebileceği... Bunun dışında spor federasyonlarında düzenlenen diğer kurs bitirme belgeleri ile usta öğretici olarak görevlendirme yapılmasının uygun olmayacağı değerlendirilmekte."

NE OLMUŞTU?

Türkiye Dans Sporları Federasyonu geçen sene 'bale antrenörü' kursu açtı. Eğitimin ilk kademesi 56 saatlik bir program. Balenin spor olarak lanse edilmesinin yanı sıra 14 yıllık hocalık eğitiminin 56 saate sığdırılacağı iddiası sanat dünyasında tepkilere neden oldu. Tepkiler, sosyal medyaya #balespordeğilsanattır etiketiyle taşındı.