Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürümek isteyen öğretmenler, Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde ablukaya alınarak, genel merkezden çıkmaları polis tarafından engellendi. Kızılay'da toplanan başka bir grup öğretmen ise, polis ablukasını burada protesto etti.

MEB'e yürümek isteyen öğretmenlere Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde polis ablukası
Fotoğraf: Medyascope/@CansuTimur

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapmak isteyen öğretmenler, polis tarafından engellendi. Eğitim Sen Genel Merkezi'ni ablukaya alan polis, öğretmenlerin basın açıklaması için sendika genel merkezinden çıkmasına izin vermedi.

Evrensel'in haberine göre, aynı saatlerde bakanlık önüne gelen Eğitim Sen üyelerinin de polis tarafından engellenmesi üzerine, öğretmenler “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sendika şubesine önüne yürüdü. Bir süre burada eylem yapan öğretmenler, bu kez polisin müdahalesine uğradı. Polisler Eğitim Sen üyelerini itip kakarken öğretmenler dağılmamakta direndi. Eğitim Sen'li emekçilere yönelik polis müdahalesi tepki çekti. Sosyal medyadada çok sayıda kullanıcı #egitimsenledayanısmaya etiketi ile emekçilere destek mesajı paylaştı.

Ardından sendika şubesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İkram Atabay, basın açıklamaları ve eylemlerin kapalı salonlara sıkıştırılmak istendiğini belirterek, taleplerini istedikleri yerde ifade etmelerine engel olunamayacağını ifade etti. Atabay, eğitimciler arasında hiyerarşi oluşturan, eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olan Öğretmen Meslek Kanununa karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde de özel sektör öğretmenlerinin bakanlığa yürümesine engel olan polis, yine ablukaya aldığı öğretmenlere biber gazı sıkarak gözaltına almasıyla tepki toplamıştı.

Öğretmenlerin hak talepleri şöyle:

► Öğretmen maaşına %50 seyyanen zam yapılmalı!
► Eğitim ödeneğini 1 maaşa çıkartılmalı!
► Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı!
► Uzman öğretmenlik sınavı iptal edilmeli!
► Öğretmenlere kira ve ulaşım yardımı yapılmalı!
► Açık kadar atama yapılmalı!