Adana'da gerçekleştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığı ve devletin yaklaşık 60 milyon TL zarara uğratıldığının ortaya çıktığı operasyonu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Milletvekili Orhan Sümer, çetenin devleti 60 milyon lira soyduğunu söyledi. Sümer ayrıca MEB’in bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmamasını eleştirdi.

MEB görevlilerinin Adana yolsuzluğu Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ve tutuklular arasında Adana Milli Eğitim Müdürü ve yardımcılarının da bulunduğu operasyonu yazılı soru önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Orhan Sümer meclise verdiği önergede, Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığını ve devletin yaklaşık 60 milyon TL zarara uğratıldığını belirlediğini açıkladı. Adana İl Milli Eğitim Müdürü ve yardımcılarının içinde bulunduğu çetenin devleti 60 milyon lira soyduğunu öne süren Sümer, MEB’in bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmamasını eleştirdi.

'ÖRGÜT YOK AÇIKLAMASI BAKANLIĞI KORUMAK İÇİN Mİ?'

Orhan Sümer yazılı soru önergesinde, “200’den fazla kişinin göz altına alındığı, İl Milli Eğitim Müdürü ve yardımcılarının içinde olduğu 8 kişinin tutuklandığı, 52 kişi için daha tutuklama talebinin istendiği yerde hakim ‘örgüt yok, birey suç’ kararıyla tutuklamaları gerçekleştiriyor. 200 kişinin şüpheli olduğu, bürokratların ve kamudan ihale alanların olduğu yerde nasıl örgütlü suç olmaz? 4 tane öğrenci yan yana yürüdüğü zaman örgütlü suçlardan işlem yapanlar suçun bakanlıktaki önemli kişilere ulaşmasının önüne mi geçmek istiyor. Bu soruşturma mutlaka titizlikle ve şeffaflıkla yürütülerek, sonuna kadar gidilmelidir” dedi.

'DEVLETİN TÜM KURUMLARINDA YOLSUZLUK VAR'

Sayıştay Raporu’nun Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili atamalarda usulsüzlük tespitinin üzerinden çok geçmeden Adana’da yolsuzlukların ortaya çıktığına değinen Sümer, “AKP iktidarı millete hizmet etmeyi, yandaşına hizmet etmekle karıştırdığı için kurumların yapısı bozuldu” açıklamasında bulundu.

Orhan Sümer TBMM’ye verdiği önergede “Bu atama ve yolsuzluklarda hangi kamu müteahhidinin hangi siyasi partiyle bağı varsa, yolsuzluğa bulaşan kamu görevlileri kimlerse ve kimler tarafından atamaları yapılmışsa derhal ortaya çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır” ifadelerini kullandı. Buna ek olarak “Türkiye’de tüm kamu kadrolarını liyakatsiz, şahısların ve grupların çıkarlarına hizmet eden kişilerle doldurdular” ifadeleri ile de Adana’da yaşananların tablonun en küçük parçası olduğunun altı çizildi.