Yüz yüze eğitime ilişkin gece yarısı alınan kararları değerlendiren CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Milli eğitimde de görüldüğü gibi, tek adam rejiminde ülke yönetilemiyor ve tam anlamıyla savruluyor” dedi

MEB’in kararsızlığı karmaşaya yol açtı

BİRGÜN/ANKARA

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, kaosa yol açan yüz yüze eğitim kararlarını değerlendirdi.

MEB’in, “Yerinde Karar Süreci Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri” doğrultusunda karar vermek yerine görevi İl Hıfzısıhha Kurulları’na bıraktığını belirten Karabıyık, "Tam bir ay önce bir gece yarısı okulları açan irade, kararı gece yarısı İl Hıfzısıhha Kurulları’na atarak yeni bir karmaşaya neden oldu” dedi.

ÖĞRETMENLER YALNIZ BIRAKILDI

Okullarda pozitif vakaların her geçen gün arttığı uyarısında bulunan Karabıyık, şunları söyledi:

“Ülke genelinde artan vaka sayılarına rağmen devam eden yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlar nedeniyle, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kapanan okul, Covid-19’a yakalanan öğretmen ve öğrenci haberleri almaya devam ediyoruz. Bu tabloya rağmen öğretmenlerin aşı belirsizliği ise devam ediyor. Biz aşılamada öğretmenlere öncelik verilmesi gerektiğini aylar önce söylememize rağmen bu yapılmadı. Öğretmenler ve öğrenciler salgın riskinde yalnız bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye ulaştığı ifade edilen 1,5 milyon doz Biontech aşısının öğretmenlere uygulanacağı söylendi. bu açıklama ne kadar gerçekleştirilecek süreç içinde göreceğiz.”

YÖNETİLEMİYOR

Pandemi döneminde eğitime dair belirsizliklerin bir türlü giderilmediğini vurgulayan CHP’li Karabıyık, şunları kaydetti:

“Milli eğitimde de görüldüğü gibi, tek adam rejiminde ülke yönetilemiyor ve tam anlamıyla savruluyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bile uyumlu bir çalışma mevcut değil. Öğretmen ve öğrencilere düzenli tarama testleri yapmadan okulların açılması büyük risk oluşturuyor. Tarama testlerinin yanı sıra fiziksel eksikliklerin giderilerek okulların eğitim-öğretime başlatılması daha uygun bir karar olacaktır.”