Server Vakfı, küçük yaştaki çocukları hedef almaya devam ediyor. Vakfın bilgi yarışması için hazırladığı kitapta, tesettür övüldü. Kitapta yemeğin sağ elle yenmesi tavsiye edilirken “Çünkü şeytan sol eliyle yer” denildi

MEB onaylı kitapta tesettür övgüsü

Mustafa M. Bildircin

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenleme izni verdiği Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı ile imzalanan protokol kapsamında yapılan etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Ortaokul öğrencilerine müziğin haram olduğunu, lise öğrencilerine kadın ve erkeğin tokalaşmasının yasak olduğunu anlatan vakıf, ilkokul öğrencilerine ise tesettür propagandası yapıyor. Vakfın, MEB’den aldığı izinle öğrencilere yönelik, ‘ahlak’ teması ile düzenleyeceği, ‘Ufka Yolculuk’ isimli yarışma kapsamında hazırlanan kaynak kitapta, “Kıyafet cinsiyeti korumalı” ifadesi yer aldı.

2018 yılında düzenlenen yarışmada Nakşibendi Şeyhi Mahmud Esad Coşan’ın, ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ kitabını öğrencilere kaynak kitap olarak öneren vakıf, martta düzenlenecek yarışma için üç kaynak kitap hazırladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı hazırlanan kitaplarda, skandal ifadelerin yer aldı.

KIYAFET CİNSİYETİ KORUMALI

İlkokul kategorisi için hazırlanan kitaba, ‘Edep Diyarına Yolculuk’ ismi verildi. Yaşları beş ile sekiz arasında değişen çocuklara okutulacak kitapta, ‘helal’ ve ‘haram’ gibi soyut kavramlar anlatıldı. Pedagogların, “Küçük yaştaki çocuklara soyut dini kavramlar anlatmak, çocuğun ileriki yaşamından geri dönülemez zarara yol açabilir” uyarısını yok sayan kitapta, tesettür propagandası da yapıldı. ve MEB onayıyla dağıtılan kitabın, ‘giyinme adabının’ anlatıldığı bölümünde “Mahrem yerleri örtmeli” denilen kıyafetlerin ‘cinsiyeti koruması’ gerektiği vurgusu yapıldı.

ŞEYTAN SOL ELİYLE YER

Vakfın yarışmasına katılacak ilkokul öğrencilerine okutulan kitapta yemeğin sağ el ile yenmesi tavsiyesinde de bulunuldu. Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’nun, “Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?” sorusuna verdiği “Sol elle şeytanlar yemek yer” yanıtına benzer ifadelerin yer aldığı kitapta şunlar kaydedildi:
“Mümkün mertebe oturularak su içilmeli. Sağ elle yiyip içmek sünnettir. Peygamberimiz bize hatırlatıyor arkadaşlar ve buyuruyor ki: Şeytan sol eliyle yer, sol eliyle içer, sol eliyle verir ve sol eliyle alır.”

GİYİNİRKEN SAĞDAN BAŞLANACAKMIŞ!

Kitapta, yaşları itibarıyla soyut ve dini kavramları anlamakta zorlanacak öğrencilere verilen bazı diğer öğütler ise şunlar oldu:

>>Kuran okunmayan evin sakinleri daralır, melekler orayı terk eder, şeytanlar hazır bulunur.
>>Kıyafet giyerken sağ taraftan başlanmalı.
>>Su üç yudumda ve oturarak içilmeli.