Eğitim Sen Denizli Şubesi, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, "MEB, yaptığımız tüm uyarılara rağmen yüz yüze eğitim için de uzaktan eğitim için de gerekli hazırlıkları yapmamıştır” dedi.

"MEB, uzaktan eğitim için gerekli hazırlıkları yapmadı"

UĞUR KURNAZ/DENİZLİ

Eğitim Sen Denizli Şubesi, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek salgın koşullarında eğitime dair uyarılarını ve taleplerini iletti. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Salgının geldiği aşamanın ve eğitim-öğretim süreçlerine yönelik etkilerinin kaygı verici olduğunu ifade eden Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, "Eğitim Sen olarak sürecin başından itibaren eğitimin yüz yüze devam etmesi gerektiğini ısrarla vurgularken, uzaktan eğitimin var olan eşitsizlikleri daha da derinleştireceğini belirtmekteyiz. Yüz yüze eğitime geçilmesi için salgının belirli oranda bastırılması, okullarda sağlık riski oluşmasını engelleyecek gerekli tüm önlemlerin alınmasını ve okulların tam güvenli olarak açılması gerektiğini ısrarla vurgulamaktayız. MEB, yaptığımız tüm uyarılara rağmen yüz yüze eğitim içinde, uzaktan eğitim içinde gerekli hazırlıkları yapmamıştır. MEB’in bugüne kadar öğrenci ve velilerin endişelerini giderecek, güven verici açıklamalar yapmaktan kaçınması, endişe ve kafa karışıklığını daha arttırmıştır. MEB, okulların salgına karşı her türlü ihtiyacını karşılayarak, okulları her açıdan sağlıklı ve güvenli hale getirecek önlemleri maalesef almamıştır" dedi.

"YAŞAM HAKKI BİR BÜTÜNDÜR"

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz ise talepleri şu şekilde açıkladı:

>> Öğrencilerin eğitim ve yaşam hakkı bir bütündür.

>> Öğrencilerin okula gelip giderken kullandıkları ulaşım araçları önemli oranda sağlık riski oluşturmaktadır. Bu riski ortadan kaldırmak için öğrencilerimiz ve bütün eğitim emekçileri için ücretsiz servis olanağı sağlanmalıdır.

>> Okullar açılmadan önce fiziksel mesafe ve hijyen planlaması yapılmalıdır. Devlet okullarında bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır.

>> Taşımalı eğitime son verilerek, köy okulları yeniden eğitime açılmalıdır.

>> Atıl kamu binalarında düzenleme yapılarak buralardan derslikler oluşturulmalıdır.

>> Eğitim kurumlarının bütün ihtiyaçları salgın koşullarına göre yeniden güncellenmeli ve bu ihtiyaçların giderilmesi için ek bütçe oluşturulmalıdır.

>> Bütün eğitim kurumlarında sağlık birimleri oluşturulmalı, yeterli sayıda doktor ve hemşire görevlendirilmelidir.

>> Bütün eğitim kurumlarının maske, dezenfekten, temizlik ve hijyen malzemeleri ücretsiz karşılanmalıdır.

>> Okullarda temizlik ve hijyen işlerinde çalışacak personel açıkları kadrolu atama ile karşılanmalı, hijyen ve salgınla mücadele konusunda eğitim almaları sağlanmalı ve salgına karşı koruyucu ekipmanla donatılmaları sağlanmalıdır.

>> Bilim insanlarının önerileri doğrultusunda okulların yüz yüze açılmasına karar verilmesi durumunda eğitim emekçilerine ve öğrencilere ücretsiz test ve aşı yapılmadır.

>> Uygun koşullar sağlandığında yüz yüze eğitim için önemli oranda öğretmen ihtiyacı olacaktır. Yeterli sayıda öğretmen ataması kadrolu, güvenceli olarak yapılmalıdır.

>> Öğrencilerimize ve öğretmenlere uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelidir.