AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, 1 Ekim'de TBMM açılışı nedeniyle milletvekillerinden Covid-19 testi istemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bostancı, "Sadece Cumhurbaşkanının sağlığı ile ilgili değil bu tedbir" dedi.

Meclis açılışı öncesi Covid-19 testi zorunluluğuna AKP'den açıklama

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM açılışında Covid-19 testi zorunluluğu için "Sadece Cumhurbaşkanının sağlığı ile ilgili değil bu tedbir. 'Covid testleri Erdoğan için isteniyor' şeklindeki habercilik doğru değil, gerçekçi değil" dedi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, 1 Ekim'de TBMM açılışı nedeniyle milletvekillerinden Covid-19 testi istemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bostancı, "1 Ekim'de Meclis çatısı altında bulunacak insanların birbirleri ile yakın temasları hesaba katıldığında, risk oluşmasın, Meclis'e karşı saygımız gereği, herkesin sağlığı bakımından bu testleri istedik" dedi.

"RİSK OLUŞMASIN İSTEDİK"

Koronavirüs testi yaptırmalarını istemelerinin, bazı medya kuruluşlarında farklı şekilde değerlendirildiğini söyleyen Bostancı, Meclis'in açılışına bütün milletvekillerinin katıldığını hatırlatarak, "Bilindiği gibi milletvekilleri uzun bir aradan sonra Meclis'e geliyorlar. Arkadaşlar, Türkiye'nin farklı yerlerinde bulundular, orada halkla yoğun bir temas yaşadılar. Her ne kadar pandemi şartlarında bu temaslar geçmişe göre sınırlı şekilde olsa da; yine de siyaset sosyal ilişkileri yüksek bir alan. Aynı gün, Ankara'da Meclis'in çatısı altında bulunacak olan milletvekillerinin bir risk taşıyacağı muhakkak. Dolayısıyla; biz Covid-19 testi isterken, 1 Ekim'de Meclis'in aynı çatısı altında bulunacak olan insanların birbirleri ile yakın temasları da hesaba katıldığında, risk oluşmasın, Meclise karşı saygımız gereği, herkesin sağlığı bakımından bir dikkat çerçevesinde bu testleri istedik" diye konuştu.

"SADECE CUMHURBAŞKANININ SAĞLIĞI İLE İLGİLİ DEĞİL"

Bostancı, Covid-19 testinin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı için istendiği yönündeki haberlere ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanın sağlığı hepimiz için önemli. Ama sadece Cumhurbaşkanının sağlığı ile ilgili değil bu tedbir. Meclis'e, bütün milletvekillerine, farklı partilerden insanlara karşı da sorumluluğumuz gereği biz bunu yapıyoruz. Dolayısıyla; bunları atlayıp, biraz da hususi bir şekilde, 'Kovid testleri Erdoğan için isteniyor' şeklindeki habercilik doğru değil, gerçekçi değil, hakkaniyetli değil. Bu tür haberciliklerin arka planında Sayın Erdoğan'a odaklanmaktan, olayları gerçek boyutlarıyla görmekten uzaklaşan bir aklın okuma biçimi var."

BASINA DA TEST ZORUNLULUĞU

Öte yandan Basın Bürosu Türkiye Büyük Millet Meclisi Basın, Yayın Ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, açılışa katılacak olan basın çalışanlarına mesaj atarak, TBMM Hastanesi'nde test yaptırmalarını bildirdi.

Basın çalışanlarına gönderilen mesaj şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem 4. Yasama Yılı Açılış Programı ekte bilgilerinize sunulmuştur. TBMM Genel Kuruluna katılım sağlayacak basın mensuplarının COVID-19 tedbirleri kapsamında programdan en geç 24 saat önce (30 Eylül 2020 Çarşamba saat 13'e kadar) TBMM Hastanesi'nde test yaptırmaları ve isimlerini Basın Bürosuna bildirmeleri gerekmektedir.

İyi çalışmalar dileriz."

meclis-acilisi-oncesi-covid-19-testi-zorunluluguna-akp-den-aciklama-786750-1.