TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a “FETÖ’cü” diyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’na, ‘hakaret fiili’ işlediği gerekçesiyle Genel Kuruldan iki birleşim çıkarma cezası verildi. TBMM Genel Kurulunda, İYİ Partili Nuhoğlu, HDP Grubu’nun, Kürtçe’nin korunması ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi üzerinde söz aldı. Nuhoğlu, HDP’nin bu önerisini yersiz ve mesnetsiz bulduklarını, […]

Meclis Başkanı Şentop’a “FETÖ’cü” diyen İYİ Partili Nuhoğlu’na ceza

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a “FETÖ’cü” diyen
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’na, ‘hakaret fiili’ işlediği gerekçesiyle Genel Kuruldan iki birleşim çıkarma cezası verildi.

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Partili Nuhoğlu, HDP Grubu’nun, Kürtçe’nin korunması ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi üzerinde söz aldı.

Nuhoğlu, HDP’nin bu önerisini yersiz ve mesnetsiz bulduklarını, Türkiye’nin resmi ve ana dilinin Türkçe olduğunu söyledi. Bir Trabzonlu olduğunu belirten Nuhoğlu, “Esenler Belediye Başkanı’nın Trabzonlularla ilgili söylediklerini kınıyor ve kendisini derhal özür dilemeye davet ediyorum. Cahil bir FETÖ’cüye benziyor. Bu densize ders verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine AKP’li milletvekilleri Nuhoğlu’na tepki gösterdi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bir terör örgütüyle ilişkilendirerek böyle bir açıklama yapmasını kınıyorum.” dedi.

Zengin’in bu sözlerine karşılık İYİ Partili Nuhoğlu, oturduğu yerden, “Meclis Başkanı da FETÖ’cü. ‘Fetullah Gülen’in vaazlarıyla büyüdüm dizinin dibinde.’ diyor.” diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, Nuhoğlu’nun bu sözlerinin kabul edilemez olduğuna işaret ederek, “Sayın Nuhoğlu, hiçbirimizin tasvip etmediği bir cümleyi kullandı. Sayın Meclis Başkanımızın bu denli bir tartışmaya dahil edilmesini uygun görmem” diye konuştu. Gök, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın, grubu adına bu konuda bir açıklama yapmasını istedi. 

İYİ Partili Türkkan, “FETÖ tartışmalarının içerisine Meclis başkanlarının dahil edilmesini doğru bulmam. Sadece Mustafa Şentop beyfendi için değil diğer Meclis Başkanları için de aynı şey söz konusu. Kendisinin FETÖ’cülükle itham edilmesi doğru değil.” ifadesini kullandı. 

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in, Nuhoğlu’nun ifadeleri nedeniyle cezalandırılması talebine karşılık Gök, Türkkan’ın açıklamalarının Nuhoğlu’nun sözlerini doğru bulmadığını ortaya koyduğunu ifade ederek, “Sayın Türkkan grubu adına bunu yapmıştır. Geri alınan söze ilişkin bir yaptırım yoktur.”  değerlendirmesinde bulundu. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, daha sonra Genel Kurula gelerek kürsüden Nuhoğlu’nun ifadelerine cevap verdi.

FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı olmanın suç niteliği taşıdığını anımsatan Şentop, Nuhoğlu’nun kendisini bir suçla itham ettiğini, bu bakımdan sözlerinin disiplin hükümleri açısından da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şentop, Nuhoğlu’na verdiği yanıtta, “Böyle bir iddiayı, ithamı bütünüyle reddediyorum. Şunu gayet rahatlıkla söyleyebilirim, gerek siyasette, gerek milletvekilliklerimde FETÖ ile itham edilebilecekler arasında en sonda yer alacak bir arkadaşınızım. Bunu bütün hayatım boyunca da ifade edebilirim.” dedi.