Meclis bu hafta tartışmalı yeni yargı paketini görüşecek

HABER MERKEZİ

Ekonomi alanındaki düzenlemeler ve 4. Yargı Paketi görüşmeleri olmak üzere TBMM’yi bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. Yeni haftada Meclis’in gündeminde ekonomi ve yargıya ilişkin düzenlemeler olacak. İcra ve İflas Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi Genel Kurul’da görüşülecek, 4. Yargı Paketi ise müzakerelerin tamamlanması durumunda Meclis Başkanlığına sunulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, borç yapılandırmasının ardından ekonomiye ilişkin yeni bir düzenlemeyi yasalaştırmaya hazırlanıyor. İcra ve İflas Kanununda değişiklik yapan teklif, Genel Kurul gündemine gelecek. Teklif, icra ve iflas kapsamındaki satışlarda işletmenin devamlılığını ve ekonomiye katkısını gözetmeyi amaçlıyor.

Ticari ve ekonomik olarak bütünlük arz eden malları bünyesinde bulunduran ya da bütün halinde satıldığı takdirde daha yüksek gelir elde edileceği anlaşılan işletmelerin tamamı satılacak. Alacaklı ve borçlu arasındaki menfaat dengesi korunacak.

AKP’nin hazırladığı 32 maddelik kanun teklifi, iktidar ortağı MHP ile müzakere edildikten sonra muhalefet partilerinin de görüşüne sunulacak. Müzakerelerin tamamlanması durumunda teklifin bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.