CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’e giderek sorunlarını milletvekillerine anlatan iki PTT çalışanının işten çıkarıldığını bildirdi.

Meclis'e giderek sorunlarını anlatan PTT çalışanları işten çıkarılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek yaşadıkları sorunları milletvekillerine anlatan iki PTT çalışanının işten atıldığını söyledi. Gürer, "PTT-SEN üyesi iki kardeşimiz bizleri ziyaret etmişti. Bu ziyaret eden arkadaşların iş akitleri feshedilmiş, gerekçe de TBMM’ye gelip sorunlarını aktarmalarıymış. Bunların haklarını vermeyi düşünmeyenler, onları Meclis’e gelip sorunlarını anlatmalarından dolayı işten çıkarıyorlar. Bu durum kabul edilemez” diye konuştu.

Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, PTT-SEN üyesi iki PTT çalışanının Meclis’e gelerek yaşadıkları sorunları milletvekillerine aktarmalarının ardından iş akitlerinin feshedildiğini kaydetti.

Gürer, şöyle konuştu:

"PTT-SEN üyesi iki kardeşimiz bizleri ziyaret etmişti. Bu ziyaret eden arkadaşların iş akitleri feshedilmiş, gerekçe de TBMM’ye gelip sorunlarını aktarmalarıymış. Bunların haklarını vermeyi düşünmeyenler, onları Meclis’e gelip sorunlarını anlatmalarından dolayı işten çıkarıyorlar. Bu durum kabul edilemez. Ne yazık ki ülkemizde hâlihazırda taşeron firmada çalışan 400 bine yakın işçiye kadro verilmedi. Böyle bir anlayış olmaz. Yurttaşlar gelip milletvekillerine sorunlarını anlatabilmeli. İşçi kardeşlerimizin yeniden işe döndürülmesi için TBMM Başkanlığı’nın bu konuda girişimde bulunmasını temenni ediyorum."