'Savunma Nöbeti' başlattıkları Kuğulu Park'tan TBMM'ye itiraz dilekçesi vermek için yürümek isteyen baro başkanları, polis tarafından engellendi. Baro başkanlarının Savunma Nöbetine destek vermek isteyen avukatlara polis müdahale ederek alana almadı

Meclis'e yürümek isteyen baro başkanlarına polis engeli

'Savunma Nöbeti' başlattıkları Kuğulu Park'tan TBMM'ye itiraz dilekçesi vermek için yürümek isteyen baro başkanları, polis tarafından engellendi. Polis, bir baro başkanına, 'Sen provokatörlük yapıyorsun' diyence gerginlik yaşandı.

Türkiye'nin dört bir yanından Başkent'e gelerek Kuğulu Park'ta 'Savunma Nöbeti' başlatan baro başkanları, 'çoklu baro' teklifine karşı itiraz dilekçesi vermek için Meclis'e yürümek isterken polis tarafında engellendi.

Çoklu Baro teklifinin Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında Çankaya Kapısı önünde nöbet tutan baro başkanları, teklifin Genel Kurul'da görüşülmesi sırasında bu kez, Meclis'e 300 metre kadar yaklaşabildi.

Polis, 'çoklu baro' teklifinin geri çekilmesi için TBMM'ye dilekçe vermek isteyen baro başkanlarının Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin (ÇSM) önüne kadar yürümelerine izin verdi.

Dün akşam Ankara Kuğulu Park'ta 'çoklu baro' teklifine karşı 'Savunma Nöbeti'ne başlayan çok sayıda baro başkanı, bugün teklifin geri çekilmesi için imzaladıkları dilekçeleri Meclis'e vermek istedi. Baro başkanları ve avukatlar Meclis'e doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri, Tunus Caddesi'nde engellediği baro başkanlarına, ÇSM önüne kadar yürümesine izin verdi.

NÖBET ADLİYE ÖNÜNE TAŞINDI

Baro başkanları, TBMM'ye yaklaşık 300 metre uzaklığındaki ÇSM önüne geldi. CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan avukatların imzaladığı dilekçeleri Meclis Dilekçe Komisyonu’na iletmek üzere ÇSM önünden teslim aldı.

Baro başkanları ise Sıhhıye’deki Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. Tunus Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştiren baro başkanlarına bir polis, 'Provokatörlük yapma, sen provokatörlük yapıyorsun' dedi.

Polis sadece baro başkanlarının yürüyüşüne izin vereceğini söyledi. Avukatların kararlı duruşu üzerine polis barikatı kaldırmak zorunda kaldı. Avukatların Adliye önüne yürüyüşü devam ediyor.

meclis-e-yurumek-isteyen-baro-baskanlarina-polis-engeli-755141-1.

BARO BAŞKANLARINA DESTEK VERMEK İSTEYEN AVUKATLAR ALANA ALINMADI

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam eden ‘çoklu baro’ teklifine karşı Kuğulu Park’ta ‘Savunma Nöbeti’ne başlayan baro başkanlarına desteğe gelen avukatlara polis müdahale etti.

Meslektaşlarına destek vermek için parka girmek isteyen avukatlara polis müdahale ederek alana almadı.

Alana alınmayan avukatlar daha sonra "Savunma susmadı, susmayacak" sloganlarıyla Tunali Hilmi Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

HDP HEYETİNDEN BARO BAŞKANLARINA ZİYARET

HDP heyeti, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam eden ‘çoklu baro’ teklifine karşı Ankara Kuğulu Park’ta ‘Savunma Nöbeti’ne başlayan baro başkanlarını ziyaret etti.

AKP’nin sunduğu ‘çoklu baro’ teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç ve milletvekillleri Musa Piroğlu, Filiz Kerestecioğlu, Erol Katırcıoğlu, Serpil Kemalbay ve Züleyha Gülüm’den oluşan heyet, Kuğulu Park’ta ‘Savunma Nöbeti’ne başlayan baro başkanlarını ziyaret etti.

(ANKA)