TBMM Başkanlığı, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Enis Berberoğlu hakkındaki soru önergelerini “kişisel” diyerek işleme almadı.

Meclis, Enis Berberoğlu hakkındaki soru önergelerini 'kişisel' diyerek işleme almadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Enis Berberoğlu hakkındaki soru önergeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) işleme alınmadı. TBMM'nin soru önergelerini “kişisel” diyerek işleme almadığı kaydedildi.

ANKA'da yer alan habere göre, Bülbül, milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği ilk soru önergesinde “Enis Berberoğlu’nun bireysel başvuru süreci devam ederken Yargıtay kararı Saray’ın direktifiyle 4 Haziran 2020 TBMM Genel Kurulunda okutulmuş ve seçmen iradesine darbe vurularak Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştür. Milletvekilliğinin düşürülmesinin Anayasa’ya aykırılığı Anayasa Mahkemesi kararıyla bir kez daha ispatlanmıştır. Vekilliğinin düşürülmesine esasa olan karar ve diğer mahkeme kararları, seçilme ve siyasi faaliyet hakkı ihlal edilmiştir” ifadelerine yer verdi ve “Berberoğlu’nun milletvekilliği görevine dönmesi için TBMM kararı ne zaman ortadan kaldırılacaktır” diye sordu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop imzasıyla TBMM Başkanlığı’ndan 5 Kasım’da gelen yanıtta; “kişisel görüş öne sürüldüğü” belirtilerek, soru önergesinin İçtüzük hükümlerine uygun hale getirildiğinde işleme alınacağı kaydedildi.

ÖNERGE FARKLI, YANIT AYNI

Bülbül, “Saray direktifi”, “seçmen iradesine darbe”, “Anayasa aykırılığının ispatı” ifadelerini çıkararak yeniden soru önergesi hazırladı.

Bülbül bu kez, “Enis Berberoğlu’nun bireysel başvuru süreci devam ederken Yargıtay kararı 4 Haziran 2020 TBMM Genel Kurulu’nda okutulmuş ve Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştür. AYM kararına göre vekilliğinin düşürülmesine esasa olan karar ve diğer mahkeme kararlarının seçilme ve siyasi faaliyet hakkının ihlal edildiği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi ve “Berberoğlu’nun milletvekilliği görevine dönmesi için TBMM kararı ortadan kaldırılacak mıdır” diye sordu.

TBMM Başkanlığı’nın 13 Kasım’da gönderdiği yeni yanıtta, yine İçtüzük hükmü gerekçe gösterilerek “kişisel görüş öne sürüldüğü” kaydedildi. Başkanlık, yeniden hükümlere uygun hale getirildiğinde önergenin işleme alacağını belirtti.