RTÜK Başkanı Şahin, görevden alınan eski Meclis Hastanesi Başhekimi Ahmet Dinç’e yeni görev verdi. Şahin ve Dinç’in ‘dernek arkadaşı’ oldukları öğrenildi.

Meclis gönderdi RTÜK Başkanı aldı

Hüseyin Şimşek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un görevden aldırdığı doktora iş verdiği ortaya çıktı.

Yanlı kararları, ‘talimatla karar alacağını duyurması’ ve iktidara yakın kanallardaki ihlaller için “Büyütülecek bir şey yok” sözleri nedeniyle tepki çeken Şahin’in bir skandala daha imza attı.

Edinilen bilgiye göre, geçen aylarda Meclis Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapan Dr. Ahmet Hakan Dinç hakkında kurum içerisinde çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bu sırada başka bir doktor ile görüşen Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un isteği üzerine Dinç’in görevden uzaklaştırılması gündeme geldi. Şentop’un, Dinç’in görevden alınmasını istediği ve Sağlık Bakanlığı’nın da bu talebi kabul ettiği ifade edildi.

Görevden alınma kararının ardından başhekimlik unvanı alınarak atamasının yapılması beklenen Dinç, bir dernek aracılığıyla arkadaşlığının bulunduğu bildirilen RTÜK Başkanı Şahin tarafından işe alındı. Aynı zamanda halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünden mezun olan Dinç’in başkanlık müşavirliği görevini üstlendiği ve kendisine özel asistan tahsis edildiği kaydedildi. Dinç’le Şahin’in Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) isimli bir kurumda birlikte çalıştığı öğrenildi. GÖNDER’in sosyal medya paylaşımlarında da Dinç’in kurumun ‘Denetim Kurulu Üyesi’, Şahin’in ise ‘üye’ olduğu bilgisi yer aldı.