Haberin Var Mı İnisiyatifi, koronavirüs salgını nedeniyle en riskli ortamlardan olan cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteciler için #VirüsGirmedenGazetecilerÇıksın diyerek dayanışma çağrısında bulundu

‘Meclis Göreve, Gazetecilere Tahliye!’

Koronavirüs (Covid-19) salgını Türkiye'de hız kesmeden can almaya devam ediyor. Salgın nedeniyle en fazla risk altında olan ortamlardan cezaevlerinde ise hali hazırda 257 bin hükümlü, 43 bin tutuklu bulunuyor.

Cezaevlerinde 100’den fazla gazetecinin bulunduğunu ifade eden Haberin Var Mı İnisiyatifi de konuya dikkat etmek için sosyal medyada başlattığı çağrıda #VirüsGirmedenGazetecilerÇıksın diyor ve yurttaşları dayanışmaya çağrıyor.

Haberin Var Mı İnisiyatifi’nin konuya dair açıklaması ise şu şekilde:

“Hükümet bir takım tedbirler açıklarken düşüncesini söylemekten öte eylemde bulunmamış onlarca gazeteci ve siyasetçiyi cezaevlerinde kaderlerine terk ediyor.

Türkiye'deki 359 hapishanede doluluk oranı yüzde 127. Son verilere göre hapishanelerde 100’den fazlası gazeteci olmak üzere 257 bin hükümlü, 43 bin tutuklu var.

Vakit daralıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Birliği parlamenterleri, Uluslararası Pen ve diğerleri Türkiye’ye çağrılarını yineliyor: Cezaevlerini çok geç olmadan boşaltın!

Ama dün yapılan açıklamayla görüldü ki bu çağrılar ciddiye alınmıyor. Bir kez daha yineliyoruz:

Covid19 bir ateş gibi tüm cezaevlerini sarmadan yeni infaz düzenlemesinin kapsamı genişletilsin.

Haberlerinden, demeçlerinden ve görüşlerinden dolayı "terörist" muamelesi gören gazeteciler, öğrenciler ve siyasetçiler de infaz düzenlemesine dahil edilsin.

CEZAEVLERİNDE DÜŞÜNCE SUÇLUSU KALMASIN!”