TBMM’nin 27’nci Dönem 4’üncü Yasama Yılı yarın açılacak. Açılış öncesi açıklama yapan Meclis Başkanı Şentop, idam cezasına yeşil ışık yaktı. Şentop ayrıca siyasi partiler seçim yasasında değişiklik yapılacağının da sinyalini verdi.

Meclis tartışmalı gündemlerle açılıyor

HABER MERKEZİ

Temmuz ayında gündemindeki tartışmalı düzenlemeleri yasalaştırarak tatile giren TBMM yarın yeniden mesaiye başlayacak. Meclis’in 27’nci Dönem 4’üncü Yasama Yılı’nın açılışı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birçok tartışmalı düzenlemenin Meclis’e getirileceği sinyali verdi.

İdam cezasına yeşil ışık yakan Şentop, “Taammüden adam öldürme suçları, küçüklere, kadınlara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili idam cezasının düşünülebileceği kanaatindeyim” dedi.


Siyasi partiler yasası da hedefte

Siyasi partiler seçim yasasının da görüşülmesi gerektiğini savunan Şentop, “Türkiye, bir hükümet sistemi değişikliği gerçekleştirdi. Bunun gereği olan bazı alt düzenlemelerin yapılması gerekir. Siyasi Partiler, seçim kanunları, içtüzük değişiklikleri, hatta yeni içtüzük tartışılmalıdır. Bu dönemde, özellikle 2023’e kadar bu düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda ayrıca güvenlik soruşturmasına ilişkin düzenlemelerin de görüşülmesi bekleniyor. 15 Temmuz 2016’da meydana gelen darbe girişiminin ardından tüm kamuda yaygınlaştırılan, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilen arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması teklifi, Ekim ayı ortalarına kadar yasalaştırılmak isteniyor.

***

Zorunlu CovId-19 testi

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, partisinin milletvekillerine gönderdiği mesajda, Erdoğan’ın katılacağı Meclis açılışına katılım için Covid-19 testi yaptırmalarını şart koştu. Bostancı’nın mesajında, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis açılışına katılacağı belirtilerek milletvekillerinden Covid-19 testi yaptırmaları ve en geç perşembe günü 12.00’ye kadar kendilerine bildirmeleri istendi.