Meclis'teki bütçe görüşmelerinde CHP’li vekillerle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında tartışma yaşandı. Soylu, CHP'lilere "Gevrek gevrek gülmeyin" dedi. Soylu'nun muhalefet vekillerine yönelik, "Ben 10 bin doları söylerim ama siz başka bir şey söylemek zorundasınız" şeklindeki dikkat çekti.

Meclis’te bütçe görüşmeleri: Soylu ile CHP'liler arasında gerilim

Meclis’te İçişleri Bakanlığı’nın bütçesiyle ilgili yapılan görüşmelerde, salona koruma ordusuyla gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet vekilleriyle tartıştı.

Tartışmanın ‘terörle mücadele’ konusunda çıktığı öğrenildi. Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile tartışma yaşadı. Habertürk TV’nin aktardığına göre, Soylu sunum yaparken Özkoç’a dönerek, “Sürekli oradan gülmeyin. Orada evlatlarımız şehit oluyor, sen gevrek gevrek gülüyorsun” ifadelerini kullandı.

CHP’li, İYİ Partili ve HDP'li vekillerin tepki göstermesi üzerine Soylu bu kez, “PKK’dan hep oy istediniz” iddiasında bulundu. Bu tartışmanın ardından AKP'li komisyon başkanı Cevdet Yılmaz toplantıya ara verdi. Aranın ardından Soylu sunumuna devam etti.

10 BİN DOLAR AÇIKLAMASI: SÖYLERİM AMA…

Öte yandan tartışma devam ederken, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, “Sayın Bakan, 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıkla” sözlerine Soylu’nun cevabı dikkat çekti.

Soylu, “Ben 10 bin doları söylerim ama siz başka bir şey söylemek zorundasınız. Gazi Meclisin mehabetine bir saygınız varsa Kılıçdaroğlu'nun bundan iki yıl önce söylediği, Meclis'te ByLock kullanan milletvekillerini tek tek açıklamayan... İşiniz gücünüz iftira, yalan” karşılığını verdi.