TBMM, koronavirüs tedbirleri gerekçesiyle 1-31 Ekim 2020 tarihleri arasında Genel Kurul çalışmalarının yapıldığı günler ziyaretçi kabulü yapılmamasına karar verdi.

Meclis'te Genel Kurul çalışmalarının yapıldığı günler ziyaretçi kabul edilmeyecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreterliği, koronavirüs tedbirleri gerekçesiyle 1-31 Ekim tarihleri arasında Genel Kurul çalışmalarının yapıldığı günler ziyaretçi kabulü yapılmamasına karar verildiğini duyurdu.

Genel Sekreterlik tarafından yapılan duyuruda, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerleşkesi ve eklentilerine koronavirüs (Covid-19) ile ilgili alınan tedbirler doğrultusunda 01-31 Ekim 2020 tarihleri arasında Genel Kurul çalışmalarının yapıldığı günler ziyaretçi kabulü yapılmamasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

meclis-te-genel-kurul-calismalarinin-yapildigi-gunler-ziyaretci-kabul-edilmeyecek-786890-1.

MECLİS YARIN AÇILIYOR

Meclis Genel Kurulu, 65 günlük aranın ardından mesaisine 1 Ekim Perşembe günü yeniden başlayacak. Meclis'te ilk tören Meclis Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Meclis Genel Kurulu, saat 14.00'te özel oturumla toplanacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Şentop, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula takdim edecek, ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek.

Genel Kurul, Erdoğan'ın konuşmasının ardından başka konuyu ele almadan çalışmalarını tamamlayacak. Yasama yılı açılışına katılacak protokol ve davetiyeli izleyiciler dışında, TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Meclis Başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu, pandemi nedeniyle bu yıl yapılmayacak.

ZORUNLU COVİD-19 TESTİ

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, partisinin milletvekillerine gönderdiği mesajda, Erdoğan’ın katılacağı Meclis açılışına katılım için Covid-19 testi yaptırmalarını şart koştu. Bostancı’nın mesajında, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis açılışına katılacağı belirtilerek milletvekillerinden Covid-19 testi yaptırmaları ve en geç perşembe günü 12.00’ye kadar kendilerine bildirmeleri istendi.