Bütçe görüşmelerinin 2'nci gününde Meclis Genel Kurulu'nda AKP ve İYİ Partili vekiller arasında yumruklu kavga çıktı. AKP'li Zafer Işık'ın yumruk atması sonucu kafasında açılma meydana gelen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yoğun bakıma kaldırıldı. AKP'li Işık "Zaman zaman Genel Kurul'da böyle şeyler olur. Özür dilemeyeceğim" ifadelerini kullandı. İYİ Partili Uğur Poyraz, AKP'li Işık hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Meclis'te kavga: AKP'li Zafer Işık, İYİ Partili Örs'ün başını yardı

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında AKP'li ve İYİ Partili vekiller arasında çıkan yumruklu kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Görüşmeler sırasında önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı. Ardından kürsüde konuşan İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz ve AKP'li Turan tartıştı. AKP ve İYİ Parti sıralarındaki milletvekillerinin de ayağa kalkarak tartışmaya başlaması üzerine gerginlik büyüdü.

Tartışma üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Haydar Akar, oturuma 10 dakika ara verdi. Tartışma, verilen ara sırasında kavgaya dönüştü.

YARALANAN VEKİLİN KALP PİLİ BULUNUYOR

İYİ Parti ve AKP'li vekiller arasında yumruklaşma yaşandı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atması sonucu Örs'ün kafasında açılma meydana geldiği belirtildi.

Kalbinde pil olduğu belirtilen Örs'ün pil değişikliği için bir gün yoğun bakımda uyutulacağı ifade edildi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Örs'e yapılan yumruklu saldırıyı kınadığını belirterek "Demokrasimizin ve millet iradesinin yansıması olan Gazi Meclis'imizde, milletin temsilcisine kalkan bu yumruk, aynı zaman da bizzat milletin kendisine atılmıştır. Gereken de yapılmalıdır!" ifadelerini kullandı.

AYLİN CESUR: KARDİYOŞOK TEDAVİSİ UYGULANDI

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Örs'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Örs'ün kalbinin durma seviyesine geldiğini belirten Cesur, "Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrasında vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben revire eşlik ettim. EKG çekmelerini rica ettik, EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. Orada bir ilaç uygulandı. Güven Hastanesi'ndeki yetkilileri arayarak kardiyoloji ve acil hocaların hazır olmalarını rica ettik. Yapılan müdahale kalbin, kalp ritminin geri dönderilmesi olarak bilinen kardiyoşok tedavisidir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ IŞIK 'ZAMAN ZAMAN OLUR' DEDİ

AKP'li Zafer Işık, söz konusu saldırının ‘olayın sıcaklığı’yla yaşandığını söyledi. Diken'den Bilal Çelik'e konuşan Işık, İYİ Parti grubunun ‘saldırması’ sonucu böyle bir ‘mukavemet’ gösterdiklerini söyledi. Işık, Örs’e vururken ‘elinde bir cismin olmadığını ve yere düşerken yaralanmış olabileceğini’ söyledi.

Örs'ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını iddia eden Işık, böyle bir olayı ‘kendisinin de istemediğini’ öne sürdü. Işık, "Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur" ifadeleriyle kendisini savundu.

'Olayın kendilerinden kaynaklanmadığını ve özür dilemeyeceğini’ söyleyen Işık, kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapmayacağını AKP grubu ‘lüzum görürse’ açıklama yapılacağını söyledi.

İYİ PARTİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Halk TV'de yayınlanan 'Kayda Geçsin' programına katılan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, AKP'li Zafer Işık hakkında 'adam öldürmeye tam teşebbüs' suçundan suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Poyraz açıklamasında, "İki buçuk dakika daha geç gelseymiş bugün Hüseyin Örs hakkında 'merhum' diye konuşabilirdik. Bununla ilgili hem TBMM doktorları hem de Güven Hastanesi doktorları, gerekli raporları resmi mercilere bildirdiler. Biz de Hüseyin Bey kendine geldikten sonra kendisinden vekaletnamesini alıp bu sürece ilişkin Sayın Genel Başkanımızın da dikkatli ve titiz takibiyle birlikte 'adam öldürmeye tam teşebbüsten' dolayı gerekli suç duyurularında bulunacağız" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ ELİTAŞ: DURUMU İYİYMİŞ

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, vekillerin birbirleri arasında tartışma yaşayabileceğini ancak bunun fiziki boyutta olmaması gerektiğini belirtti.

Elitaş, "Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Durumu iyiymiş hamdolsun" dedi.