Meclis’te savaş bütçesi görüşülüyor

HABER MERKEZİ

“Halka Bütçe” çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen TMMOB ziyaretinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Savaş politikaları ile varlığını sürdürmeyi hedefleyen, varlığını savaş politikalarına dayandıran bir iktidar anlayışı söz konusu” dedi.

Halkı temsil eden bir bütçe için ziyaretler gerçekleştirdiklerinin ifade eden Sancar, “Hem görüşlerimizi aktarıyoruz hem de görüşler alıyoruz. Halka bütçe ancak halka dayanırsa bir anlam ifade eder. Biz halka bütçe dediğimizde hem içeriğinin hem de yapılış sürecinin halka dayanmasını gerektiğini söylüyoruz. Yapılış süreci maalesef halka dayanmıyor. Halka dayanabilmesi için bütçe yapım sürecine katılım yollarının açık tutulması ve güvencede olması gerekiyor” diye konuştu.

Söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise TMMOB’un kaynaklarının sermaye grupları tarafından yağmalanmaması için mücadele ettiğinin altını çizdi.

Koramaz, “Toplumsal bir yanımız var, bilimden yanayız. Her türlü dogmatizme karşıyız aklın bilimin egemen olduğu bir yönetim istiyoruz. Laikliğin yok edildiği rejimlerin karşısındayız” dedi.