Meclis Genel Kurulu’nda, AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören arasında, “Beni lütfen tahrik etmeyin”, “Gözünün içine de bakarım, başka şeye de bakarım”, “Benim her tarafıma bakabilirsin” şeklinde geçen ifadeler tansiyonu yükseltti

Meclis'ten ilginç diyaloglar: Başka şeye de bakarım...

Meclis'te ettiği küfürler, çıkardığı kavgalar ve kadın gazetecilere hakaretleriyle bilinen AKP Tokat Milletvekili Zeyin Aslan bir vukuata daha imza attı.
CHP'nin verdiği bir önerge için konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'in ardından kürsüye çıkan AKP'li Zeyid Aslan “Zannediyorum tatili güzel geçmiş, Bodrum’da tatilini bitirmiş, Meclis’e yeni bir renk, Meclis’e bir güzellik katmaya gelmiş. Oradan boşuna laf atmayın. Ramazan günündeyiz. Orucuz, oruca uygun davranmaya çalışacağım. Beni lütfen tahrik etmeyin” dedi.


'BAŞKA ŞEYE DE BAKARIM'
Bu sözler üzerine CHP sıralarından gelen tepkilere cevap veren Aslan, “Sayın Ören, Sayın Kemalettin Bey ben nereye bakacağımı sana, size soracak değilim. Gözünün içine de bakarım, başka şeye de bakarım. Şurada sakin sakin konuşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de, “Sayın Aslan bu mübarek günlerde pek kürsüyü kullanmayın. Ne zaman kullansanız vukuat çıkıyor. Baktım geçen Ramazan’da mübarek günde bu kürsüyü kullanmışsınız, bir şeyler yapmışsınız, bayanların neresine bakılacağıyla ilgili doğrudur, yanlıştır, gazetelerde birçok... Bana dönüp de ‘Sayın Ören senin nerene bakacağımı ben bilirim’ diyor ise; benim her tarafıma bakabilirsin, hiçbir kusuru da yok” karşılığını verdi.


ASLAN'DAN 'ALÇALMA' TEPKİSİ
Ören'in sözleri üzerine Aslan tekrar kürsüye gelerek “Ben Sayın Ören’in bu kadar alçalabileceğini de düşünmemiştim. Buradan uyarıyorum. Tahrik etmeyin” dedi.
Ören de, “Benim söylediğim geçen yıl gazetelerde yazan doğruluğunu iddia etmeden sadece gazetenin yazdığını söyledim. Eksik bir tarafı varsa tamamlayın. Niye sinirliyorsunuz ki, sinirlenecek bir şey yok” diye konuştu. Gerginlik üzerine oturuma 10 dakika ara verildi.