Türkiye Büyük Millet Meclisi, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arası tatile girme kararı aldı. Bu durumda emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme yeni yılda ele alınacak.

Meclis'ten tatil kararı: EYT 2023'e kaldı
Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), AKP'nin kabul edilen grup önerisiyle 26 Aralık Pazartesi'nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.

26 Aralık'a kadar gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin tamamlanacağı belirtilirken EYT düzenlemesi ise 2023 yılına kaldı.

Muhalefetin itirazlarına rağmen kabul edilen öneriye göre gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, TBMM'nin 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması şeklindeki önerileri kabul edildi. EYT düzenlemesi henüz gündemin ön sıralarına alınmadığı için, söz konusu düzenleme bir son dakika değişikliği olmazsa 2023'te görüşülecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son olarak, "Uzun uğraşılarla çözüm aşamasına gelmiştir. Mali boyutu dışında teknik boyutları vardır. Onları da halletmek üzereyiz" ifadelerini kullanmıştı.