MHP'li belediye başkanı Serkan Acar, istifa talebini reddeden meclis üyesini darp etti. Acar’ın ayrıca, olaydan iki gün sonra beyninden darbe aldığı şeklinde gerçek dışı bir rapor aldığı ortaya çıktı.

Meclis üyesini darp eden MHP’li başkan, 'gerçek dışı' darp raporu aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, makamına çağırdığı belediye meclis üyesini istifa etmediği için darp etti. Acar'ın olaydan iki gün sonra 'beyninden darbe aldığı' yönünde gerçek dışı bir rapor aldığı da ortaya çıktı.

Rapora Aliağa Savcılığı da inanmadı. Öte yandan raporu veren Aliağa Devlet Hastanesi başhekiminin iki yıl önce MHP'den milletvekili adayı olması dikkat çekti.

MHP'li başkan Serkan Acar, 28 Kasım'da makamına çağırdığı MHP'li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşad Kaplan'dan istifa etmesini istedi. İddiaya göre Kaplan, istifa etmek istemedi.

ŞİKAYETÇİ OLMAMASI İÇİN İÇİN BASKI UYGULANDI

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, öfkelenen Acar, ilk önce masayı, sonra Kaplan'ı yumrukladı. Özel kalem müdürü, Kaplan'ın ellerini tutarken; Acar ve yan ındaki bir başka kişi Kaplan'ı darp etti. Şikayetçi olmaması için baskı uygulanan Kaplan, meclis üyeliğinden istifa etti.

Acar'ın, olaydan iki gün sonra Aliağa Devlet Hastanesi'nden rapor aldığı belirlendi. Raporda, Acar'ın kafasından darbe aldığı öne sürülerek, “beyin cerrahisi yönünden yaralanması basit tıbbi müdahale ile giderilemez” diye yazıldı.

RAPORU VEREN BAŞHEKİM MHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞ

Bu raporun içeriğine inanmayan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Aralık'ta Aliağa Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, şöyle dedi:

“Yaralanmanın nerden ve ne şekilde olduğuna ilişkin bir tespitin yapılmadığı, beyin cerrahisi yönünden nasıl yaralandığına ilişkin bir bulgu olmadığı anlaşıldığından raporun yeniden incelenerek, yeni raporun gönderilmesi rica olunur.”

Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit'in 2018'den MHP'den milletvekili adayı olduğu öğrenildi.