Medeni’ye ateş ettiğini bu kez inkâr etti

Gezi Direnişi döneminde Diyarbakır Lice’de polis tarafından vurularak öldürülen Medeni Yıldırım’ın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren sanık er Adem Çiftçi, yeniden yargılandığı davada olay sırasında ateş ettiğine ilişkin daha önceki ifadesinin ‘yanlışlıkla tutanağa geçirildiğini’ ileri sürerek, ateş etmediğini savundu.

Yıldırım’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili açılan davada, sanık er Çiftçi hakkında verilen beraat kararının İstinaf Mahkemesi’nce bozulması üzerine yeniden yapılan yargılamanın ilk duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz sanık Çiftçi,18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasında Kocaeli’den SEGBİS ile katıldı. Duruşmada, savunma yapan Çiftçi savunma yaptı. “Ben hiçbir şekilde ateş etmedim. Ateş ettiğime dair bir şey söylemedim” dedi.

Vicdanı var mı?
Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım ise, elindeki telefonu göstererek “Eğer bu telefon çalışsaydı Adem Çiftçi’nin tüm beyanlarının yalan olduğu görülürdü. Bu görüntüleri savcıya da gösterdim” dedi. Sanığın geçen duruşmalarda kendileriyle alay ettiğini de ifade eden Anne Yıldırım, “Son celsede vicdanının rahat olduğunu söylüyordu. Ancak vicdanı var mıdır?” diye sordu..

Keşif yapılacak
Savunmaların ardından ara kararını açıklayan Mahkeme Heyeti, 20 Mart’ta olay yerinde yapılması kararlaştırılan keşfin daha erkene alınması için Lice Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılmasını karar verdi. Sanığın tutuklanmasını talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 22 Mayıs 2018 tarihine erteledi.