Medipol Sağlık Grubu, “Özel hastane 'Covidli hamile bakmıyoruz' dedi, anne öldü” haberini yalanladı, “Kapıdan çevrilme söz konusu dahi olamaz” açıklamasını yaptı. Ancak Medipol'ün açıklamasının devamında, "Sağlık Bakanlığı algoritmaları gereği" hastanın başka hastaneye yönlendirildiği kaydedildi.

Medipol hamile koronavirüs hastasını 'Bakanlık algoritmaları gereği' kabul etmemiş!

Medipol Sağlık Grubu, 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç'ın hayatını kaybetmesine ilişkin bir açıklama yaptı. “Kapıdan çevrilme söz konusu dahi olamaz” denilen açıklamanın devamında yer alan, “Sağlık Bakanlığı algoritmaları gereği hastanın başka hastaneye yönlendirildiği” ifadesi ise dikkati çekti.

AA’nın aktardığına göre, Medipol, Gazete Duvar’da yer alan "Özel hastane 'Covidli hamile bakmıyoruz' dedi, anne öldü" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Medipol açıklamasında, "Kapıdan çevrilme' söz konusu dahi olamaz" dedi ve "Sağlık Bakanlığı algoritmaları gereği" hastanın başka hastaneye yönlendirildiğini savundu.

Medipol tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Hastanın 29 Ekim 2020'de yapılan PCR testinin pozitif çıkması üzerine ve henüz doğum ile ilgili miadı dolmadığı için, o tarihteki uygulamalar ve Sağlık Bakanlığı algoritmaları kapsamında bilgilendirilmiş ve yönlendirilmiştir. Hastanın belirtilen tarihten sonra Kurumumuza bizzat herhangi bir başvurusu olmamıştır. Bu kapsamda da 'kapıdan içeri alınmaması' şeklinde bir olay da asla yaşanmamıştır. Sağlık Grubu bünyemizde bulunan Hastanelerimizde, hiçbir hastanın 'kapıdan çevrilmesi' söz konusu dahi olamaz.

Yayımlanan bu haber, gerek kurumumuz ve gerekse sağlık çalışanlarımızda büyük üzüntü ve hayal kırıklığına yol açmıştır. Tüm Hastanelerimiz, Covid-19 salgını ile mücadele konusunda Sağlık Bakanlığımızın olağanüstü çabalarına destek mahiyetinde, salgının önlenmesi ve hastaların tedavisi konusunda, yapılan tüm düzenlemeler ve talimatlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

YASAL GİRİŞİMDE BULUNULACAK

Bu arada, sadece Covid-19 değil diğer hastalarımızın da korunması bağlamında gerekli her türlü önlemler alınmaktadır.Tüm hastalarımızın tedavi ve bakımları konusunda da azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Kurumumuzu yıpratma ve kamuoyu nezdinde küçük düşürme amacına yönelik ve kişilik haklarının ağır ihlali mahiyetinde olan bu tür gerçek dışı haberler ve haber sahipleri hakkında sağlık grubumuz her türlü yasal girişimde bulunacaktır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz olunur.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da yaşayan 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç, koronavirüse yakalandı. Sancıları artınca eşini 9 ay boyunca kontrol için gittiği Pendik Medipol Hastanesi'ne götüren Ramazan Kılınç hastaneden, "Pandemi hastanesi değiliz. Eşinizi kabul edemeyiz. Pandemi hastanesine götürün" yanıtını aldı. Kılınç ailesi iki hastane daha gezdi ancak 'prosedür' gerekçesiyle geri çevrildi. Eşi evde fenalaşan Kılınç bu kez başka bir özel hastanenin yolunu tuttu. Dönüş Kılınç, burada hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.