Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nde homeopati eğitimi verildiğine ilişkin video, sosyal medyada tartışma yarattı. BirGün’ün üniversiteden edindiği bilgiye göre, homeopati eğitimi tıp fakültesinin müfredatına dahil değil ancak Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla kurulan ‘İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi’nin faaliyetlerinin bir parçası. Sağlık Bakanlığı’nın onanıyla çalışan bu merkezde hacamat da yapılıyor.

Medipol Üniversitesi’nde Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla homeopati eğitimi

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi’nde homeopati eğitimi verildiğine ilişkin Instagram'dan paylaşılan video, Twitter'da gündem oldu. Pek çok sosyal medya kullanıcısı, homeopatinin sözdebilim uygulaması olduğunu hatırlatarak üniversiteye eleştiriler yöneltti.

Konuyla ilgili BirGün’ün ulaştığı üniversitenin basın birimi, söz konusu eğitimin İstanbul Kavacık’ta bulunan Medipol Üniversitesi’nin binasında gerçekleştirildiğini doğruladı.

Eğitimin, tıp fakültesi müfredatında olmadığı ancak 2015 yılında Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla kurulan ‘İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi’nin çalışmaları kapsamında verildiği öğrenildi.

Üniversitenin basın birimi, eğitimi veren kişilerin ‘doktor’ olduğunu ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerin programa katılanların ‘alıştırma’ yaptıkları sırada kaydedildiğini aktardı.

10 FARKLI UYGULAMA

Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla kurulan bu merkezde verilen diğer eğitimler ise şöyle:

1- Akupunktur Uygulaması

2- Ozon Uygulaması

3- Fitoterapi

4- Kupa Uygulaması (Hacamat)

5- Homeopati Uygulaması

6- Apiterapi Uygulaması

7- Mezoterapi Uygulaması

8- Hipnoz Uygulaması

9- Müzikterapi Uygulaması

10- Larva Uygulaması

HOMEOPATİ NEDİR?

Homeopati, bir hastalığın, hastalık belirtilerini sağlam bir insanda ortaya çıkarabilecek maddelerin çok düşük dozlarda hastaya verilmesiyle tedavi edilebileceği inancına dayanan sözdebilimsel bir 'alternatif tıp' yöntemi olarak biliniyor.

Şimdiye kadar homeopatinin herhangi bir faydasının olduğu yönünde bilimsel ve klinik olarak kanıt sunulabilmiş değil.

Uzmanlar, bu yöntemin ciddi sağlık riskleri doğurabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan ‘İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi’nin faaliyetleri arasında olan ve insan derisinden kupa benzeri araçlarla kan çekmeye dayanan hacamat da modern bilim tarafından sözdebilim olarak kabul ediliyor.