Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.

Mehmet Ağar, İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamasının ardından özür diledi

Adı sık sık suç örgütü lideriyle anılan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sözcü TV’de açıklamalarda bulundu. Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi. Ağar, “Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi söz konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, kalbi özür diliyorum” dedi.

Soylu, bugün Sedat Peker'in hakkındaki iddialarına karşın yaptığı açıklamada, Ağar'ın Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" sözlerine ilişkin olarak, "İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil" demişti.

Ağar, Cumhuriyet’in ulaştığı Mansimov'un sorgu kaydında yer alan ifadeler üzerine de açıklamalarda bulundu. Ağar, “Pensilvanya’ya Mansimov'la birkaç kere gittik. Devletin bilgisi vardı” dedi.

YALIKAVAK MARİNA İDDİASI

Ağar, Yalıkavak Marina’da yöneticiliği, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun pekişmesi için kabul ettiğini savundu.

Yalıkavak Marina’nın eski sahibi Mubariz Mansimov’un Fethullah Gülen’le görüşmek için Pensilvanya’ya defalarca gittiğini söyleyen Ağar, kendisinin de bir kez Mansimov ile beraber gittiğini açıkladı.

Ağar, Mansimov ile ilgili konularda ‘cezaevinde olduğu’ ve cevap veremeyeceği gerekçesiyle daha fazla konuşmayı reddetti.

Ancak Mansimov şu anda cezaevinde değil ev hapsinde bulunuyor. FETÖ davası kapsamında "hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılan Mubariz Mansimov, geçen mart ayında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararı ile tahliye edilmişti.

‘OĞLUMLA İFTİHAR EDERİM’

Oğlu ile ilgili iddiaların da sorulduğu Ağar, “Oğlumda iftihar ederim. Bu iddialar PKK ve bazı yasa dışı örgütlerin sitelerinde ortaya çıkarılmıştır. Bunların hepsi yalandır” ifadelerini kullandı.

“Allahtan korkarım, kanundan korkarım, devletten korkarım. Başka bir şeyden de korkmam” diyen Ağar, “Ne benim ne oğlumun yasal ve ahlaki olmayan hiçbir şeyle ilgisi yoktur” iddiasında bulundu.


mehmet-agar-icisleri-bakani-soylu-nun-aciklamasinin-ardindan-ozur-diledi-875382-1.

MARİNA’DAKİ FOTOĞRAF

Son olarak Ağar, Yalıkavak Marina’da Alaattin Çakıcı, Korkut Eken ve Engin Alan ile çekilmiş fotoğrafına ise açıklama getirmedi, “Fotoğraflar üzerinden hesap verecek bir şeyim yok” dedi.

***

NE OLMUŞTU?

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, hakkında "organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in açıklamalarının ardından konuşmuştu.

Peker tarafından, FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla suçlanan Ağar, Yalıkavak Marina'nın satışıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. "Bodrum'a hiç gitmedim" diyen Ağar, “Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır demişti.