CHP’den sonra yer aldığı Memleket Partisi’nden bir süre önce istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldı. Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Açıktan tarafım. PKK Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez!” dedi.

Mehmet Ali Çelebi AKP’ye katıldı: Açıktan tarafım

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifasının ardından Memleket Partisi’ne katılan ancak bir süre önce partisinden istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldığını açıkladı.

Kararını, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyuran Çelebi, Açıktan tarafım. PKK Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez!” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN’A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM'

AKP’ye AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın daveti ile katıldığını aktaran Çelebi, “Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın dertlerine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Çelebi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritamı çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez!

'CUMHUR İTTİFAKI ÇATISI ALTINDA DEVAM EDECEĞİM'

Vatan ve millet bütünlüğümüzü, FETÖ, PKK terör örgütleriyle kararlı mücadeleyi, Milli konuları (Mavivatan, S400, Kıbrıs, Azerbaycan, Sözde Soykırım, Tezkereler, Savunma Sanayisi) önceleyen siyasi anlayışımın gereği olarak; Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk'ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki EGEMENLİK mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir.

Davet ederek şahsımı onurlandıran Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın dertlerine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim. Özellikle Kahraman Güvenlik Güçlerimizin, şehit aileleri ve gazilerimizin hak ve hukukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağım. Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk Milletinin var oluş gayesine hizmet, Türkiye'nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir."

'İSTEDİĞİNİZ AN SİYASETİ BIRAKACAĞIM'

Çelebi, AKP'ye katıldığı açıklamasının devamı olarak attığı tweette, FETÖ'nun yönettiği davalarda yargılanan arkadaşlarına seslenerek, "Siz istediğiniz an Siyaseti Bırakmayı söz veriyorum" dedi.