Mehmet Aslan, "Erdoğan'a hakaret" davasında beraat etti

İYİ Partili Mehmet Aslan'ın, 2017'de Beşiktaş'taki bir gece kulübüne yönelik terör saldırısının ardından sosyal paylaşım hesabından yaptığı paylaşımla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, beraatine karar verildi.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Mehmet Aslan ve avukatı Harika Kocacık katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Aslan, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, “sanığın hakaret içerikli paylaşımlarının Cumhurbaşkanı'na değil, teröristlere yönelik olduğu, Cumhurbaşkanı'na yönelik paylaşımının ise ‘incitici olmakla beraber ağır eleştiri, yakınma ve beddua’ kapsamında kaldığına” karar verdi. Mahkeme, bu gerekçelerle Mehmet Aslan'ın beraatine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca hazırlanan iddianamede, Mehmet Aslan'ın ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

Ne demişti?

Aslan'ın Twitter hesabında saldırının ardından şu mesaj paylaşılmıştı:

"Tayyip yatacak yerin yok. Bu Arap teröristlerini doldurdun içimize, Türkleri öldürttün."

Aslan, davanın bir duruşmasında "Bu tweetleri ben atmadım. Savunmam değerlendirilmeden hakkımda dava açılmıştır. Ayrıca tweet'i atan kişi de kabul etmiştir. Benim attığıma dair delil yoktur. Biz bir yere gittiğimizde orada bulunan şoföre veya asistana telefonumuzu veririz. Bu olağan bir şeydir. Ayrıca atılan tweet de eleştireldir. Siyasi kişiler de eleştirilebilir" ifadesini kullanmıştı.

AA