Mehmet Ayvalıtaş’ın babası: Delillere rağmen verilen karar çok ağır

Diren KUR

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Ümraniye de yapılan yürüyüşte karşıdan gelen bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili davanın sonucuna ilişkin aile ve Taksim Dayanışması, basın toplantısı düzenledi. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, sanıklar hakkında verilen karara değinildi. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, “Deliller olmasına rağmen beraat kararı verilmesi çok ağır. 2-3 gün kendime gelemedim. İçim yanıyor. Yaşadığımız sürece mücadelemiz devam edecek” dedi.

'ADALET HERKESE LAZIM'

“Yaşadığımız 6 buçuk yıl boyunca biz eziyet çektik. Sürekli Polis ve çevik kuvvetin şiddet ve baskısı ile karşılaştık. Bizi Türkiye düşmanı olarak tanımlıyorlar” diyen Ayvalıtaş, ‘Adalet herkese lazım’ diye konuştu.

Ayvalıtaş ailesi avukatlarından Sevgi Evren ise “Deliller karartıldı. Görmezden gelindi. Delillerimiz dosyaya alınmadı. İki sanık siyasi atmosferden yararlanarak, tedbir almadan, frene basmadan ağır bir suç işlediler. Birçok tespit yaptık ve alternatif rapor sunduk” ifadelerini kullandı. Yaşananlara rağmen duruşmaya gelmeyen sanıkların adresi bulunamadığını aktaran Evren, “24 celse geçti. 25 dilekçe sunduk. 6 buçuk yıl boyunca direndik. Hiçbir gerekçe açıklanmadan mütalaa verildi. İrademize saygısızlık yapılarak beraat kararı verildi” şeklinde konuştu. Evren, beraat kararı verenlerin toplumun hafızasına kazındığını ve bu cinayetin sorumlularının cezalandırılması için mücadelelerinin devam edeceklerini vurguladı.

Basın açıklamasına katılan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise “O gün gezide sokağa çıkanlar, adaleti öldürüyorsunuz diye sokağa çıktı. Onların bıraktığı yerden devam edeceğiz. Mehmet Ayvalıtaş ve bütün gezi şehitlerini saygıyla anıyoruz” dedi.