Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, ‘gazetecilerin tutuklanmasının kendisini mutsuz ettiğini’ söyledi. Ancak Barlas, bu konuda muhalefet partisi CHP’ye yüklendi

Mehmet Barlas tutuklu gazeteciler konusunda muhalefeti eleştirdi

MEDYA SERVİSİ

AKP medyasının ileri gelenleri, gazetecilerin tutuklanması konusunda ne diyeceklerini şaşırdı. Bazıları ‘casusluk’ ve ‘terörizm’ gibi suçlamalarla gazetecilerin tutuklanmasını meşru göstermek, bazıları ise bu durumu ‘küçük bir sorun’ olarak kabul ederek iktidarın hatasını örtmek için çalışıyor.

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, bu konuya yeni bir ‘boyut’ kattı. Barlas gazetecilerin tutuklanması nedeniyle anamuhalefet partisi CHP’ye eleştiriler yöneltti.

Yazısında ‘çok açık biçimde’ ve yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve ondan önce de Turgut Özal’ı desteklediğini belirten Barlas, “Ancak verdiğim desteğe karşı benim de eleştirdiğim icraatları vardır bu isimlerin. Bir gazeteci olarak muhalefetin bu konulara ilişkin eleştirilerini duyunca, demokrasinin varlığından ötürü nefes alırım ve mutlu olurum” ifadelerini kullandı.

Barlas, CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülüp tutuklanmasına çok üzüldüğünü kaydettikten sonra, Berberoğlu’nun tahliye formülünün Ahmet Altan ve Osman Kavala için de kullanılabileceğini söyleyerek CHP’ye yüklendi.

Mehmet Barlas, yazısında şu ifadelere yer verdi:

‘CHP KISIR DÖNGÜDEN ÇIKAMIYOR’

“Örneğin tutuklu gazeteciler ve düşünce suçlularının varlığı beni çok mutsuz ediyor. Ülkemin bu nedenle yurt dışında ağır eleştirilere konu olduğunu da görüyorum. Mesela CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürülüp tutuklanınca çok üzülmüştüm. Bereket aynı gün salgın gerekçe edilerek Berberoğlu tahliye edildi.

Kılıçdaroğlu "Aynı formül neden Ahmet Altan veya Osman Kavala için de kullanılmıyor" diye sorabilirdi grup toplantısında... "Sosyete damat" benzeri saçma sapan tekerlemelerle vaktini ziyan edeceğine, özgürlüklerin önemini vurgulayabilirdi. Ve mesela “65 yaşını geçenlerin akşam 20.00'de zorla evlerine dönmelerinin gerekçesi nedir" diye sorabilirdi. Hatta espri yapıp "Ben 72 yaşındayım ve akşam eve dönmesem de kimseye zararım olmuyor" diyebilirdi.

Bana göre CHP söylediğim nedenlerle içinde bulunduğu kısır döngüden çıkamıyor. Yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı da ziyan ediyor.”