Mehmet Haberal'dan Yiğit Bulut'a yanıt

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Yiğit Bulut’ın kendisi hakkındaki sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Haberal, “Yiğit Bulut denilen şahıs açıklamaları ile milletimizi yanıltmaya çalışmıştır. Bu kişi geçmişte Kanal B’ye çalışmak için müracatta bulunmuş, kurallarımıza uymadığı için kendisine görev verilmemiştir” dedi.

"KANAL B'YE MÜRACATTA BULUNDU, KENDİSİNE GÖREV VERİLMEDİ"

Cumhuriyet'in habrine göre Haberal, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Bulut’un “O adama hayatım boyunca güvenmedim” ifadelerine, “Aziz milletimizi bilgilendirme” başlıklı açıklaması ile yanıt verdi. Haberal, “Son günlerde basında şahsımla ilgili gerçek dışı beyanlarıyla kendisini hayatımda sadece iki kez gördüğüm Yiğit Bulut denilen şahıs açıklamaları ile milletimizi yanıltmaya çalışmıştır. Bu kişi geçmişte Kanal B’ye çalışmak için müracatta bulunmuş, kurallarımıza uymadığı için kendisine görev verilmemiştir” dedi.

"BAHÇELİ BENİ ARAYARAK TEŞEKKÜR ETTİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tedavi süreci hakkında da bilgi veren Haberal, “Bahçeli 23.09.2019 tarihinde Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne üst solunum yolları şikayetiyle başvurmuş, 6 saat kendisine gerekli tedavi sağlanmış ve hastanemizden yürüyerek taburcu edilmiştir. Daha sonrasında sayın Devlet Bahçeli beni arayarak teşekkür etmiştir” ifadelerini kullandı.

"TEDAVİ ESNASINDA BAKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI"

Haberal, eski Başbakan Bület Ecevit’e ilişkin iddialar hakkında da “Ülkemizin geçmiş dönemlerinin Başbakanı Merhum Bülent Ecevit de acilen Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne getirilmiş, hastanemizde 10 gün kadar bür sürede tedavi edilmiş, bu tedavi esnasında hastanemizde bakanlar kurulu toplantısı yapmıştır. 27.05.2002 tarihinde sağlıklı bir şekilde görevine devam etmek üzere teşekkür ederek hastanemizden taburcu edilmiştir. Maalesef 4 yıl sonra 05.11.2006 tarihinde ebediyete intikal etmiştir” dedi.

"HER KİŞİ VE KUURUM HESABINI VEREBİLSİN"

Haberal, “Şahsıma isnat edilen konularla ilgili hesabımı kamuoyu önünde ve de suçsuzluğun ‘suçluluk’ olarak kabul edildiği, başka bir deyişle millete hizmetin cezasız kalmayacağını adeta ispat etmeye çalışan zihniyetlerin işgal ettiği makamlarda gereği şekilde verdim. Çünkü her zaman hedefim ve görevim demokrasi, hukuk kuralları içerisinde ülkemi yükseltmek ve yüceltmek olmuştur. Temenni ederim ki, her kişi ve kurum da hesabını verebilsin” dedi.