New York’ta görülen, kamuoyunda“Sarraf Davası” olan "Atilla Davası"nda yargılanıp suçlu bulunan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın bugün yeniden hakim karşısına çıkacağı bildiriliyor.

Mehmet Hakan Atilla, bugün yeniden hâkim karşısında

Amerika’nın Sesi (VOA), “Atilla’nın 24 Ocak'ta mahkemeye yaptığı başvuruda, yargılanması sırasında delil yetersizliğinden dolayı davanın düşürülüp hakkında beraat kararı verilmesi için başvuracağını açıklamasına rağmen, mahkemeye verilen dilekçede Atilla’nın bu istekten vazgeçmesi hakim Richard Berman’ın kafasını karıştırdı” diyor.

Hakim Berman’ın bu konuda karara varmak için konunun bir duruşmada ele alınmasına karar verdiğinin belirtildiği haberde, Atilla’nın davanın düşürülmesi ve beraat etmesi için yaptığı başvurudan vazgeçmesinin kendi rızasıyla olduğunu kendisine doğrudan söylemesi için 6 Şubat günü yapılacak yeni bir duruşma için mahkemeye çağırdığı kaydediliyor.

Haberde, 3 Ocak’ta 12 kişilik jüri heyetinin altı ayrı suçlamadan beşinden suçlu bulduğu Atilla’ya verilecek cezayla ilgili duruşmanın 11 Nisan’da New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yapılacağına da dikkat çekildi.

(ANKA)