Devrimci harekete 1970’li yıllarda Ankara’daki Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’ndaki öğrencilik yıllarında katılan Mehmet Korkusuz, 1978 yılından beri yaşamını sürdürdüğü Frankfurt yakınlarındaki Bensheim’da kurucuları arasında yer aldığı Alevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninin ardından, Didim’de toprağa verilmek üzere Türkiye’ye götürüldü.

Almanya’daki sevenleri Mehmet Korkusuz’u, Türkiye’ye törenle uğurladı

BirGün/AVRUPA

Siyasi faaliyetleri nedeniyle 1971 ve 76 yıllarında Ankara’daki Mamak ve Merkez Cezaevleri’nde bir süre tutuklu kalan Mehmet Korkusuz, 1978 yılında yurtdışına çıkmış ve uzun yıllar Türkiye’ye dönememişti. Almanya’da bulunduğu dönemde devrimci harekete, 12 Eylül askeri faşist darbesinden sonra yurtdışındaki dayanışma faaliyetlere destek veren Korkusuz, gazetemiz BirGün’ün kuruluş sürecine de önemli katkılar vererek, katılmıştı. Korkusuz, yaşamını sürdürdüğü Bensheim’da Yeşiller partisi bünyesinde de yerel yönetim çalışmalarına katılmış, bir süre il meclisi üyeliğini yürütmüştü. 1950 yılında Denizli’de dünyaya gelen Mehmet Korkusuz’un üç çocuğu ve dört torunu bulunuyor. Uzun bir süredir kanser tedavisi gören Korkusuz, 22 Mart Çarşamba günü Bensheim’daki evinde son nefesini verdi.

Mehmet Korkusuz’un ardından kendisinin de üyesi olduğu TEK-DER’liler adına yapılan açıklamada “Sevgili kardeşimiz! 1970’li yıllalrda Beşevler’de Yüksek Teknik Okulu’nda ön saflarda korkusuzca yer aldığın anti-faşist direniş mücadelemizdeki büyük fedakarlıklarını, örnek ve onurlu duruşunu unutmayacağız” denilmişti.
Bensheim’daki törende de Korkusuz’un ilkeli yaşamıyla çevresindeki birçok kişiye örnek olduğu hatırlatılarak, ”50 yıllık mücadele ve dava arkadaşımızı kaybettik. Mehmet Abimiz’in bıraktığı boşluğun doldurulamayacağını biliyoruz. Anısını yaşatacağız“ denildi.
Mehmet Korkusuz, 26 Mart Pazar günü Didim Denizköy’de toprağa verilecek.

mehmet-korkusuz-a-almanya-da-veda-sevenleri-turkiye-ye-ugurladi-1142168-1.

Mehmet Korkusuz’un ardından kendisinin de üyesi TEK-DER’liler adına yapılan açıklama, “Sevgili kardeşimiz! 1970’li yıllalrda Beşevler’de Yüksek Teknik Okulu’nda ön saflarda korkusuzca yer aldığın anti-faşist direniş mücadelemizdeki büyük fedakarlıklarını, örnek ve onurlu duruşunu unutmayacağız” denilmişti. Bensheim’daki törende de Korkusuz’un ilkeli yaşamıyla çevresindeki birçok kişiye örnek olduğuna dikkat çekildi.

Korkusuz, 26 Mart Pazar günü Didim Denizköy’de toprağa verilecek. 1950 yılında Denizli’de dünyaya gelen Mehmet Korkusuz’un üç çocuğu ve dört torunu bulunuyor.