Partisinin önceki dönem belediye başkanları ile yapılan toplantıda ilginç bir anısını anlatan AKP’li Özhaseki, şarkıcı Mustafa Ceceli’nin kendisini arayıp Kabe’de olduğunu ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dua etmek isteyen insanların kendisini durdurması nedeniyle ‘tavaf’ edemediğini söylediğini aktardı: “Elimi açtırıyorlar, Recep Tayyip Erdoğan diye duaya başlıyorlar.”

Mehmet Özhaseki: Kabe'den Mustafa Ceceli aradı, tavaf edemiyormuş
Fotoğraf: AA (Arşiv)

AKP Yerel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, dün (6 Temmuz) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ATO Congresium'da düzenlenen "AK Parti'nin Önceki Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında konuştu.

Burada yaptığı konuşma sırasında şarkıcı Mustafa Ceceli ile yaşadığı diyaloğu aktaran Özhaseki, Mustafa Ceceli'nin Kabe’de olduğunu ancak insanların “Recep Tayyip Erdoğan’a ettiği dualar” nedeniyle Ceceli’nin ‘tavaf edemediğini’ söyledi.

Özhaseki, Ceceli ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"Beni bir müddet önce Kabe'den Mustafa Ceceli aradı. Dedi ki; ‘Mehmet Abi ben Hac'dayım ama tavaf edemiyorum.’ Mustafa hayırdır dedim, hayranların Kabe'yi mi bastı, niye tavaf edemiyorsun?

‘Hayır abi değil’ dedi. ‘Önümde bir Türk Bayrağı var, bütün Hüccac; esmer, Uzak Doğu'dan gelmiş sarı benizliler, küçük boylular, hiç tanımadığım milletten insanlar, önce geliyorlar Kabe'de beni durduruyorlar. Bayrağı öpüyorlar, sonra da elimden tutup Kabe'ye çeviriyorlar beni. Elimi açtırıyorlar, Recep Tayyip Erdogan diye duaya başlıyorlar’ dedi."