AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen ay bir tesis açılışında yan yana gelerek kurdele kesen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fotoğrafa ilişkin "Ben istemedim, adamları ayarladı" yorumunu yaptığı iddialarını yalanladı. Şimşek, "Şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür" dedi.

Mehmet Şimşek, Erdoğan hakkında söylediği iddia edilen ifadeleri yalanladı
Fotoğraf: AA

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen ay gerçekleştirilen bir program sırasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana gelerek kurdele kesmesine ilişkin yakın çevresine "Ben istemedim, adamları ayarladı" dediğine ilişkin iddiaları yalanladı.

Şimşek'in, Erdoğan ile geçen ay gerçekleştirilen “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni” sırasında yan yana gelerek kurdele kesmesine ilişkin “Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı” dediği öne sürülmüştü.

Şimşek, 16 Aralık 2022'de Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Törenine” katılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte kurdele kesmiş, söz konusu görüntüler kulislerde farklı yorumlara neden olmuştu.

"BANA BİR GÖREV VERİLSE BİLE DÖNMEM"

Erdoğan'ı karşılama töreninde de bulunan Şimşek'in yıllar sonra Erdoğan'la fotoğraf vermesi, akıllara, “Nurettin Nebati'nin yerine Şimşek mi geliyor?” sorusunu getirdi.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak, Şimşek'in herhangi bir görev verilmesi halinde "Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile (Erdoğan'ı kastediyor) bana bırakmaz, bırakamaz. O yüzden dönmemin bir anlamı olmaz" dediğini, Erdoğan ile yan yana gelerek kurdele kesmesine ilişkin ise “Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı" dediği öne sürdü.

"ŞAHSIMDAN DUYMADIĞINIZ HİÇBİR HABERE ETMEYİN"

Şimşek iddialara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verdi.

Şimşek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür. Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz."

Erdoğan, geçtiğimiz yılın aralık ayında “Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni” açılışını gerçekleştirmişti. Törende, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, protokolde, Erdoğan ile yan yana yer almıştı. Ardından açılış kurdelesini yine Erdoğan’ın yanında yer alarak kesmişti.